15-08-2019

NIKON BLESTEL NA PODELITVI NAGRAD EISA AWARDS 2019–2020 Z ZMAGO V DVEH KATEGORIJAH

Amsterdam, Nizozemska, 15. avgust 2019: Nikon s ponosom objavlja, da je na podelitvi nagrad EISA Awards 2019–2020 fotoaparat Nikon Z 6 prejel nagrado »Camera of the Year« (Fotoaparat leta), objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S pa je bil zmagovalec nagrade »Professional Standard Zoom Lens« (Profesionalni standardni zoom objektiv). Zmagi Nikonovih izdelkov z brezzrcalnim sistemom potrjujeta Nikonovo sposobnost razvijanja vodilnih inovacij na trgu za svoje fotografe.

To je drugo priznanje za Nikon Z 6, ki je aprila letos že zmagal v kategoriji »Best Full Frame Camera Expert« (Najboljši fotoaparat polnega formata za strokovnjake) nagrad TIPA World Award. Izkazali so se tudi objektivi NIKKOR linije S, saj je objektiv NIKKOR Z 14-30mm f/4 S zmagal v kategoriji »Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens« (Najboljši brezzrcalni širokokotni zoom objektiv) združenja TIPA. Nagrade EISA so najnovejše priznanje serije Nikon Z po prejemu nagrade »Red Dot Award: Product Design 2019« in potrjujejo Nikonovo poslanstvo – biti vodilni na področju fotografije z izjemnimi optičnimi lastnostmi.

Obrazložitev združenja EISA za Nikon Z 6, prejemnika nagrade »Camera of the Year« za 2019–2020

Nikon je izdelal odličen fotoaparat, ki omogoča vrhunsko uporabo in je robustno zgrajen, pri tem pa zagotavlja izjemne fotografije v skoraj vseh okoliščinah fotografiranja. Njegov sistem samodejnega ostrenja ima funkcijo AF z zaznavanjem oči, ki omogoča natančno izostritev motiva kjer koli v kadru. Veliko in ostro elektronsko iskalo omogoča resnično točen predogled vaših fotografij, vgrajena stabilizacija slike pa ohranja ostrino fotografij pri uporabi skoraj vseh objektivov, vključno z objektivi D-SLR z bajonetom F. Povedano enostavneje, to je najboljši vsestranski fotoaparat za resne fotografe.

Obrazložitev združenja EISA za NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, zmagovalca nagrade »Professional Standard Zoom Lens« za 2019–2020

Objektiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S je svetlobno močan profesionalni standardni zoom objektiv za sistem Nikon Z. Je trden in robusten in ima nanokristalno prevleko ter novo prevleko ARNEO, ki zmanjšujeta notranji odboj in podvojene vire svetlobe, na sprednjem in zadnjem steklu objektiva pa je fluorova prevleka, ki odbija prah, maščobe in vlago. S prilagodljivim nastavnim obročem lahko fotograf enostavno nastavi zaslonko ali kompenzacijo osvetlitve, medtem ko zaslon OLED na ohišju prikazuje nastavitev zaslonke, razdaljo ostrenja ali goriščno razdaljo. Z osupljivo optično zmogljivostjo, ki združuje visoko ločljivost in krasna mehka ozadja, je ta objektiv idealen partner za fotoaparate Nikon Z.

Nagrade združenje EISA (European Imaging and Sound Association) obeležujejo nove inovacije, ki združujejo najnaprednejšo tehnologijo in želene funkcije z vrhunsko zmogljivostjo. Združenje tvori edinstveno in dolgoletno sodelovanje med 55 najbolj spoštovanimi posebnimi revijami iz 29 držav po vsem svetu. Kategorije nagrad se vsako leto spreminjajo, da sledijo razvoju v oblikovanju in povezljivosti izdelkov.

Več informacij najdete na spletnem mestu EISA: https://www.eisa.eu/.
Več informacij o Nikonovih nagrajenih izdelkih poiščite na spletnem mestu www.europe-nikon.com.