24-10-2018

Poročna fotografinja Nadia Meli je nova Nikonova ambasadorka za Evropo

Amsterdam, Nizozemska, 24. oktober 2018 – Nikon Europe B.V. s ponosom izraža dobrodošlico poročni fotografinji Nadii Meli kot Nikonovi ambasadorki za Evropo. Nadia se je pridružila kolektivu Nikonovih fotografov, ki za predstavitev našega obdobja uporabljajo najnovejše tehnologije v panogi in poznavanje družbenih trendov.

Nadia je bila rojena v Italiji, odraščala je v Nemčiji, trenutno pa živi v Brightonu v Angliji. Njena fotografska pot se je začela leta 2000, ko jo je po več letih amaterskega fotografiranja prijateljica prosila, da profesionalno fotografira njeno poroko. Od takrat se njeno fotografiranje porok hitro razvilo v redno kariero, ki jo opredeljuje njen prepoznavni slog.

Ta slog vodita njena vizija in namen – da ustvari občutek pripadnosti. Njeni največji strasti sta ljudje in njihove zgodbe, njena ambicija v fotografiji pa je te elemente zajeti na naraven način – da oživijo prek svežih, preprostih, intimnih in nezrežiranih fotografij.

V letu 2018 je Nadia nadaljevala s fotografiranjem porok, hkrati pa je organizirala fotografske delavnice, kjer ljudem pomaga najti svoj umetniški glas in vizijo in ne zgolj »slog urejanja«.

Nadia Meli dodaja: »Živeti skušam skladno s štirimi besedami: veselo, pristno, intimno in živo. To so vrednote, ki jih želim sporočati prek svojih fotografij. Nikon uporabljam že skoraj od začetka kariere. Ta tehnologija mi je omogočila rast in razvoj mojega prepoznavnega sloga. Zelo sem ponosna, da sem del programa Nikonovi ambasadorji za Evropo in da sem se pridružila nekaterim najboljšim fotografom.«

Na letošnjem dogodku photokina je Nadia postala ena prvih fotografinj v Evropi, ki bo preskusila nedavno predstavljeni brezzrcalni fotoaparat Nikon Z 7 in objektiva NIKKOR Z 35mm f/1.8 S in NIKKOR Z 24-70mm f/4 S.

»Fotoaparat Z 7 in pripadajoča objektiva sem uporabila na več porokah letos avgusta ter jih preskusila v različnih situacijah. V notranjosti, zunaj, sredi belega dne, v mraku ali ponoči – izjemna kakovost slike in zmogljivost ob šibki svetlobi v kombinaciji z lahkim ohišjem in tihim sprožilcem pomeni, da je ta sistem uresničitev sanj za vsakega poročnega fotografa. Komaj čakam, da ga še preskusim.«

Program Nikonovi ambasadorji za Evropo

Program Nikonovi ambasadorji za Evropo vključuje nadarjene in vplivne vizualne umetnike, ki za predstavitev našega obdobja uporabljajo najnovejše tehnologije v panogi in poznavanje družbenih trendov.

Za več informacij o Nadiinem delu obiščite: Nadia Meli

O Nadii Meli

Nadia Meli je bila rojena v Italiji in je odraščala v Nemčiji. Je fotografinja, specializirana za fotografiranje intimnih in skrivnih porok v Evropi. Fotografirala je na stotine porok po vsem svetu, njeno delo pa je bilo objavljeno v številnih revijah in spletnih blogih. Zaradi edinstvenega, naravnega in pristnega sloga fotografiranja je postala priznana fotografinja na svojem področju. Leta 2015 je začela izvajati delavnice in spletne tečaje, kjer se osredotoča na razvoj vizije za fotografe ter jim pomaga najti način za lastno umetniško izražanje in slog.

Avtorske pravice za vse slike pripadajo Nadii Meli