13-10-2017

Organizacija DxOMark je Nikonu D850 podelila oceno 100, kar je najvišja ocena vseh časov za tipalo D-SLR polnega formata

Amsterdam, Nizozemska, 13. oktober 2017: Nikon z veseljem objavlja, da je fotoaparat Nikon D850 prejel najvišjo oceno organizacije DxOMark vseh časov za tipalo D-SLR polnega formata – oceno 100.

D850, ki je prvi Nikonov D-SLR s tipalom formata FX CMOS z ultravisoko ločljivostjo 45,7 milijona slikovnih točk in osvetlitvijo od zadaj, je na zahtevnem testiranju organizacije DxOMark dosegel rekorden rezultat.

Analiza organizacije DxOMark izpostavlja izjemno kakovost slike pri tem fotoaparatu in pojasnjuje, da »uvedba prvega tipala BSI v Nikonovem D-SLR-ju polnega formata s super visoko ločljivostjo 45,7 milijona slikovnih točk pomeni, da kakovost slike Nikona D850 dosega in pogosto presega fotoaparate srednjega formata«, kar pomeni, da je »Nikon D850 z vidika kakovosti slike v popolnoma svojem razredu«.

Dirk Jasper, produktni vodja pri družbi Nikon Europe, pravi: »D850 postavlja nove mejnike glede kakovosti slike in nadvse veseli smo, da to potrjuje tudi najvišja ocena, kar jo je kdaj podelila organizacija DxOMark.«

DxOMark je zaupanja vreden standard na področju fotografije za neodvisne meritve slikovne kakovosti objektivov in ocenjevanje fotoaparatov, objektivov in pametnih telefonov. Skupna ocena tipala, ki jo podeli DxOMark, sestoji iz treh delov, in sicer barvne globine za portretno fotografijo, dinamičnega razpona za pokrajinsko fotografiranje in vrednosti ISO pri slabi svetlobi za fotografiranje športa in divjih živali ter drugih akcijskih fotografij.

Rezultat 100 prihaja ob ravno pravem času, saj se letos nadaljujejo praznovanja Nikonove 100. obletnice.

Celotno oceno organizacije DxOMark lahko preberete tukaj.

Več informacij o Nikonovih nagrajenih izdelkih poiščite na spletnem mestu www.europe-nikon.com.