25-07-2017

Nikon praznuje 100. rojstni dan s serijo ekskluzivne vsebine za visoko obletnico

Amsterdam, Nizozemska, 25. julij 2017 – Nikon je za praznovanje svoje 100. obletnice 25. julija 2017 predstavil serijo ekskluzivne vsebine. Na Nikonovem spletnem mestu za obletnico bo postopoma izhajala celo poletje. Sestavljajo jo ikonične fotografije, zgodbe in nasveti fotografov z vsega sveta, ki so pomagali oblikovati stoletje domišljije in bogato zgodovino te blagovne znamke. V okviru tega bo na voljo tudi virtualni ogled Nikonovega muzeja v Tokiu.

Nikon je od ustanovitve leta 1917, ko se je podjetje imenovalo še Nippon Kogaku K.K., svetu zagotavljal edinstvene izdelke in strokovnost, ki so premikali mejnike na področju optike in natančne tehnologije. Vsebina obsega vse od vpogledov v panogo do znanih osebnosti, ki so Nikonovi sledilci, in je bila izbrana, da bi tudi v prihodnje navdihovala fotografe in navdušence.

Vsebina bo izdana v petih glavnih kategorijah:

100 let zgodb

Nikon je bil v preteklih sto letih ključen dejavnik pri spreminjanju sveta fotografije. Od najpomembnejših mejnikov, predstavitev fotoaparatov in inovacij v izdelkih do navdiha posameznih profesionalnih in ljubiteljskih fotografov ter navdušencev Nikon deli z vami najpomembnejše osebne in čudovite zgodbe po vsej Evropi in tudi po svetu.

Nikonov virtualni muzej

Nikon je z namenom, da bi pokazal, kaj vse je že ustvaril in kje se je vse skupaj začelo, pripravili 360-stopinjsko navidezno potovanje po svojem svetovno znanem muzeju v Tokiu. Obiskovalci bodo z vstopom v svet Nikona dobili vpogled v Nikonove tehnologije, izdelke in glavne mejnike v njegovi zgodovini – videli bodo tudi, kako je Nikon pomagal na področju bioznanosti, medicine in celo vesolja.

Icons with Nikons

Nikonove fotoaparate in objektive uporabljajo ljudje iz najrazličnejših okolij in poklicev. Ta niz fotografij prikazuje znane osebnosti iz sveta glasbe, televizije, filma in športa s fotoaparatom Nikon pri roki.

100 let pomoči

Nikon že od leta 1917 pomaga fotografom na njihovem področju, razkriva svoje vpoglede in jim svetuje, kako premikati meje možnega, poleg tega pa usmerja ljubitelje in navdušence. Nikon je v spomin na to in ob pomoči spoznanj, ki so jih prispevali fotografi z vsega sveta, ki uporabljajo Nikonove izdelke, pripravil najboljše nasvete na podlagi stoletja strokovnih izkušenj.

#LookBackAtNikon

Nikon tudi pripravlja tekmovanje v Instagramu, namenjeno oboževalcem Nikonovih izdelkov in ljubiteljskim fotografom po Evropi, in najboljše udeležence bo nagradil z vrsto nagrad, vključno z Nikonovimi fotoaparati. Vsi, ki želijo sodelovati na tem tekmovanju, morajo posneti fotografijo, na kateri bo odsev njih samih in njihovega fotoaparata Nikon. Udeleženci tekmovanja, ki bodo posneli najboljši avtoportret pred ogledalom, kosom stekla, v luži ali bodo poiskali kakšno drugo inovativno možnost, se bodo potegovali za številne nagrade, tudi za fotoaparat Nikon D500 ali D7500. Za več informacij v Instagramu spremljajte @NikonEurope.

Za več informacij o Nikonovi 100. obletnici in za dostop do vsebine, povezane s praznovanjem, obiščite spletno mesto za obletnico.