03-04-2017

Nikon predstavlja posebne modele za 100. obletnico

Amsterdam, Nizozemska, 3. april 2017: Podjetje Nikon ponosno najavlja serijo posebnih modelov in izdelkov, s katerimi bo 25. julija 2017 obeležilo praznovanje stoletnice podjetja.

Od ustanovitve leta 1917, ko se je podjetje imenovalo še Nippon Kogaku K.K, je Nikon premikal mejnike na področju optike in natančne tehnologije. Posebna serija ob obletnici, ki bo imela logotip 100. obletnice ter posebno končno dodelavo in podrobnosti, vključuje dva vrhunska DSLR-ja Nikon, najboljše objektive NIKKOR v seriji objektivov z največjo zaslonko f/2,8, poseben komplet treh objektivov NIKKOR in posebno izdajo treh daljnogledov.

Na voljo bo tudi posebna izdaja izdelkov. Obiščite spletno mesto za 100. obletnico http://www.nikon.com/100th/ za več podrobnosti.

D5 – izdaja za 100. obletnico

D5 je Nikonov paradni konj med fotoaparati DSLR. Ta izdaja, ki poudarja izvor vrhunskega modela, ima zunanjost v kovinski sivi barvi in vtisnjen znak o Nikonovih prispevkih k proučevanju in raziskovanju vesolja. Priložena je tudi brošura, v kateri je to še dodatno opisano.

D500 – izdaja za 100. obletnico

S kovinsko sivo zunanjostjo in logotipom ob stoletnici se v tej posebni izdaji za 100. obletnico združita eleganca in fotografska odličnost. Priloženi so tudi ekskluziven kovinski kovček z logotipom in serijsko številko ter poseben pokrovček ohišja in usnjen trak z vtisnjenim logotipom.

NIKKOR 70-200E – izdaja za 100. obletnico

Posebna izdaja objektiva AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR ima priložene posamezne steklene elemente, iz katerih je objektiv sestavljen, pa tudi posebno stojalo in kovček, tako da boste še lažje razumeli, kako ta objektiv sliko izriše na svoj značilni način.

Komplet objektivov NIKKOR Triple F2.8 Zoom Lens Set – izdaja za 100. obletnico

Objektivi NIKKOR so postali sinonim za Nikonove optične tehnologije. Komplet objektivov za obletnico ima tri zoom objektive z največjo zaslonko f/2,8, ki kar najbolje predstavljajo ime NIKKOR – širokokotni AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED, normalni AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR in teleobjektiv AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR. Na vseh treh objektivih je vgravirana ista serijska številka.

WX 7×50 IF in WX 10×50 IF – izdaja za 100. obletnico

Za te izdaje novih daljnogledov z ultra širokim vidnim poljem serije WX (WX 7×50 IF, WX 10×50 IF) je ekskluzivna serijska številka vtisnjena na vrhu sredinske gredi, logotip obletnice pa je natisnjen na spodnji strani sredinske gredi, poleg običajnega pasu pa je priložen še ekskluzivni usnjeni pas WX. Proizvodnja te serije je omejena na sto kosov (7×50 in 10×50 skupaj).

8×30 E II – izdaja za 100. obletnico

To je posebna izdaja Nikonovega daljnogleda 8×30E II, ki s svojo klasično obliko že leta in leta navdušuje uporabnike. Ta izdaja ima slavnostni logotip in ekskluzivno dodelavo v kovinsko sivi barvi. Priložena sta tudi poseben pas in kovček.

Posebni izdelki za 100. obletnico

Nikonova kristalna kreacija za 100. obletnico – Nikon Model I

Čudovita kristalna reprodukcija prvega 35-mm fotoaparata Nikon iz leta 1948, ikonskega modela I, ki jo je izdelalo podjetje Swarovski*, vodilni svetovni proizvajalec kristala.

Kolekcija značk Nikon za 100. obletnico

Kolekcija značk poustvarja zgodovinsko najpomembnejše in najbolj popularne izdelke Nikon ter korporativni logotip v preteklem stoletju.

Miniaturni fotoaparat Nikon F za 100. obletnico

Verna reprodukcija v merilu 1 : 2 modela Nikon F, prvega Nikonovega paradnega konja, ki je postavil merila za vse zrcalno-refleksne fotoaparate z enim objektivom po svetu.

Premium trak za fotoaparat Nikon za 100. obletnico

V celoti izdelan iz najboljšega italijanskega usnja, ki s staranjem in rabo postaja še lepše.

Več informacij bo na voljo junija.
Obiščite spletno mesto za 100. obletnico za več podrobnosti.

*Swarovski je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka podjetja Swarovski AG.

Specifikacije, oblika, ime izdelka in priložena oprema se lahko razlikujejo glede na državo ali območje. Tehnični podatki in oprema se lahko spremenijo brez obvestila ali kakršne koli obveznosti za proizvajalca.