Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

15-02-2017

Nikonovi izdelki prejeli nagrado »iF Design Award 2017«

Amsterdam, Nizozemska, 15. februar 2017: Nikon in podjetje Nikon-Trimble Co., Ltd*, katerega solastnik je, z veseljem najavljata, da je pet njunih izdelkov v svojih kategorijah prejelo nagrado »iF Design Award 2017«.

Zmagovalni izdelki so:

Digitalni fotoaparat SLR – Nikon D5

Fotoaparat D5 je Nikonov najnovejši vodilni model, ki bo z vrhunskim neprekinjenim fotografiranjem z veliko hitrostjo in visokoobčutljivim delovanjem kos številnim različnim prizorom in motivom. Obe strani pentaprizme sta bili optimizirani za zahteve profesionalnega orodja, splošno oblikovanje pa naredi fotoaparat vizualno robustnejši in hitrejši.

Digitalni fotoaparat SLR – Nikon D500

Polprofesionalni D500 ima enak 153-točkovni sistem AF kot paradni konj D5. Za njegovo tipalo APS-C sta značilna vrhunska prilagodljivost in neprekinjeno visokohitrostno fotografiranje s približno 10 posnetki na sekundo in učinkom telefoto, kadar ga uporabljate skupaj z objektivom FX. D500 odraža inovativnost in daje občutek gibanja z majhno pentaprizmo (brez bliskavice), ki se spredaj zoži in kaže proti motivu – to je osnovna tema oblikovanja serije Nikon D.

Akcijska kamera – KeyMission 360

Nikonova prva akcijska kamera KeyMission 360 je prenosljiva akcijska kamera, ki ima sprednje in zadnje slikovno tipalo ter dva objektiva NIKKOR, kar omogoča snemanje neverjetno realističnih 360-stopinjskih videoposnetkov 4K UHD. Je vodotesna do globine 30 m ter odporna na udarce, nizke temperature in prah.

Invertni mikroskop za raziskovalce – ECLIPSE Ti2

To je vodilni model serije invertnih mikroskopov za uporabo na področju biologije, medicine in farmacevtske industrije.

Mikroskop ustreza različnim potrebam v raziskovalnih dejavnostih s funkcijami, ki omogočajo napredne načine uporabe in izboljšano uporabnost, stabilnost in prilagodljivost.

Rešitev za digitalno obdelavo slik – Nivo-i

Nivo-i je prvi merilni instrument za rešitve digitalne obdelave slik, ki lahko hkrati posname digitalne slike in pridobi natančne podatke o položaju.

Nameni uporabe segajo od upravljanja infrastrukture do preprečevanja nesreč ter vključujejo zaznavanje in nadzor razpok na betonskih mostovih, spremljanje plazov ter vodenje korekcij na jeklenih ogrodjih.

Prestižne nagrade »iF Design Awards« so priznane po vsem svetu in jih pod pokroviteljstvom družbe iF International Forum Design GmbH podeljujejo od leta 1953. Te nagrade zajemajo več kategorij, kot so izdelki, komunikacije in embalaža. Letos so priznani strokovnjaki ocenjevali več kot 5500 prijav iz 59 držav.

*Nikon-Trimble Co., Ltd. je skupno podjetje družb Nikon in Trimble Inc. s sedežem v ZDA, ki proizvaja zelo natančne merilne rešitve, ki izboljšujejo storilnost.