Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

10-11-2016

Dajte ustvarjalnemu duhu polet z novim stalno povezanim modelom D5600

Amsterdam, Nizozemska, 10. november 2016: Nikon širi ponudbo fotoaparatov, združljivih s tehnologijo SnapBridge, z modelom D5600 – navdihujočim D-SLR-jem formata DX za tiste, ki želijo raziskovati ustvarjalni svet fotografije. Naj gre za igro senc, ko je sonce visoko na nebu, ali videoposnetke, posnete z izvirnih kotov – novi Nikon D5600 je fotoaparat, s katerim boste uresničili sveže zamisli.

Kakovost slike je vse in veliko slikovno tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk v modelu D5600 pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov zajame najfinejše teksture z izjemno ostrino, kjer bo dobro vidna vsaka podrobnost. Razpon občutljivosti ISO od 100 do 25600 in razširjena občutljivost ISO 6400 v načinu nočne pokrajine sta zagotovilo, da boste zlahka kos tudi prizorom pri slabi svetlobi in v težavnih pogojih osvetlitve. Uporabniki lahko z Nikonovo tehnologijo SnapBridge že med fotografiranjem samodejno sinhronizirajo fotografije s pametno napravo in rezultate svoje ustvarjalnosti nato kar takoj delijo z drugimi. Tehnologija SnapBridge s fotoaparatom D5600 omogoča tudi uporabo povezane pametne naprave za oddaljeno fotografiranje prek vmesnika Wi-Fi®, vgrajenega v fotoaparat¹. Pri fotografiranju skozi iskalo izpopolnjena funkcija Fn na dotik ponuja intuitivno alternativo uporabi gumba za upravljanje ali večnamenskega izbirnika: fotografi lahko na velikem zaslonu na dotik zdaj upravljajo samodejni nadzor občutljivosti, prav tako pa tudi izbirajo točke ostrenja ali prilagajajo druge pomembne nastavitve. Z vrstico za premikanje po kadrih, podedovano od Nikonovih profesionalnih fotoaparatov D5 in D500, se lahko v načinu predvajanja hitro premikate med posnetki. Če snemate videoposnetke, je na voljo nova funkcija za intervalne videoposnetke (podedovana od Nikonovih vrhunskih D-SLR-jev), s katero še tako počasno dogajanje pospešite v zaporedje dramatičnih prizorov.

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, pravi: »Novi D5600 je kot nalašč za tiste, ki fotografirajo s pametnimi telefoni, vendar želijo razširiti svoje fotografske veščine in svojo ustvarjalnost nato deliti z drugimi. Odzivni zaslon na dotik s spremenljivim kotom in optično iskalo vam dajeta popolno svobodo, da svet posnamete, tako kot ga vidite. Zaradi Nikonove zmogljive slikovne tehnologije je vsako fotografijo vredno deliti z drugimi, s tehnologijo SnapBridge pa je to tudi preprosto.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

– Slikovna kakovost Nikonovih D-SLR-jev: veliko tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnimi točkami, širok razpon občutljivosti ISO od 100 do 25600 in slikovni procesor EXPEED 4 skupaj zagotavljajo osupljive slike in neverjetne podrobnosti celo pri slabi svetlobi.
– SnapBridge: uporablja tehnologijo Bluetooth® low energy², s katero lahko D5600 ohranja stalno nizkoenergijsko povezavo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Sinhronizirajte fotografije kakovosti D-SLR in jih delite z drugimi tudi na poti prek povezave Bluetooth. Preprosto prenesite videoposnetke ali pa z uporabo pametne naprave fotografirajte na daljavo prek vmesnika Wi-Fi, vgrajenega v fotoaparat.
– Zaslon na dotik s spremenljivim kotom: velik 8,1 cm zaslon LCD s širokim vidnim kotom in veliko ločljivostjo (1.037.000 točk).
– Optično iskalo: približno 95-odstotna pokritost kadra s približno 0,82-kratno povečavo
– Natančnost samodejnega ostrenja: ne zamudite ničesar z izjemno ostrim 39-točkovnim sistemom samodejnega ostrenja z devetimi križnimi senzorji v sredini in možnostjo neprekinjenega fotografiranja s hitrostjo do 5 posnetkov na sekundo.
– Videoposnetki, ki jih je vredno deliti z drugimi: posnemite kakovostne videoposnetke v polni ločljivosti HD pri hitrostih snemanja do 50p/60p.
–Preprosto na pot: ohišje tehta samo 415 g (približno)³ ter ima globok ročaj za stabilen in izjemno udoben oprijem.
– Razširljiv sistem: ta fotoaparat je združljiv z veliko izbiro objektivov NIKKOR in bliskavic Nikon Speedlight ter Nikonovima stereo mikrofonom ME-1 in brezžičnim mikrofonom ME-W1.
– Kompleti: D5600 je na voljo v več kompletih. Izjemno vsestranski komplet dveh zoom objektivov VR je odličen za vse – od edinstvenih fotografij s potovanj do oddaljene akcije. Vključuje fotoaparat D5600, širokokotni zoom objektiv AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR in zoom teleobjektiv AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR. Objektivi NIKKOR AF-P so popolna izbira za snemalce videoposnetkov, saj ti objektivi zagotavljajo hitro in tiho ostrenje za videoposnetke brez motenj in vsakršnega šuma.

¹ Wi-Fi® je zaščitena blagovna znamka združenja Wi-Fi Alliance.
² Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; družba Nikon in z njo povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.
³ Brez baterije/kartice SD