Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

19-10-2016

Pripravite se za nadzor z novim nagibnim/premičnim objektivom PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Amsterdam, Nizozemska, 19. oktober 2016: Nikon predstavlja novo raven fleksibilnosti pri določanju kompozicije s prvim objektivom, ki ponuja nadzor perspektive v formatu FX z uporabo dveh rotacijskih mehanizmov za nadzor perspektive. Objektiv PC NIKKOR 19mm f/4E ED je kot nalašč za fotografiranje na področju arhitekture in lepih umetnosti ter pokrajinsko fotografiranje in je pisan na kožo fotografom z dobrim občutkom za prostor.

Zaradi slikovnega kota, edinstvenega vodoravnega in navpičnega premika objektiva glede na tipalo ter možnosti dvoplastnega vrtenja, ta objektiv z ročnim ostrenjem fotografom omogoča fotografiranje z optimalne začetne točke. Vodoravni in navpični premik objektiva je mogoče določati posamično ali skupaj, kar dejansko podvaja gibanje fotoaparata velikega formata. Fotografom je na voljo podroben nadzor goriščne ravnine objektiva in preprost navpični premik objektiva glede na tipalo za slike, na katere ne vpliva konvergenca. Z vodoravnim premikom objektiva glede na tipalo lahko ustvarijo krajine, ki so ostre od ospredja do ozadja, in to brez zapiranja zaslonke, kot je to treba pri standardnih objektivih. 19-milimetrski kot zajema je idealen za velike objekte in prostore, edinstvena optična konstrukcija pa zagotavlja, da je popačenje, pogosto pri širokokotnih objektivih, minimalno tudi na robovih kadra.

Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Ta objektiv formata FX je dolgo pričakovana razširitev Nikonove ponudbe objektivov NIKKOR z nadzorom perspektive. Razvit je bil na podlagi zahtev profesionalnih fotografov, ki delajo z objektivi z nadzorom perspektive, in ponuja zmogljivo kombinacijo slikovnega kota in brezkompromisne kakovosti slike vse do robov kadra.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

19-milimetrski ultraširoki kot zajema
19-milimetrski kot zajema pomeni, da lahko fotografi zajamejo resnična razmerja prizora ali ujamejo več objekta in manj ospredja.

Velika natančnost: legendarna kakovost NIKKOR
Dva asferična elementa objektiva znatno zmanjšata komo in druge vrste odklonov. Trije elementi iz stekla z izjemno nizko disperzijo zmanjšujejo aksialne barvne napake. Nikonova nanokristalna prevleka skoraj v celoti odpravi učinek podvojenih virov svetlobe in notranji odboj po celotnem kadru, in to celo v okoliščinah z osvetlitvijo od zadaj.

Dvoslojna rotacija za nadzor perspektive: fotografirajte z optimalne začetne točke
Vodoravni in navpični premik objektiva je mogoče določati posamično ali skupaj. Vodoravni premik objektiva lahko nastavljate neodvisno do 90° v vsako smer, celoten objektiv pa tudi do 90°.

Gladko delovanje: odlična kakovost izdelave, izjemna ergonomija
Vzdržljiv nagibni mehanizem omogoča gladko delovanje. Objektiv je kompakten in tehta približno 885 g. Ponaša se z Nikonovo fluorovo prevleko, ki aktivno odbija vodo, prah in umazanijo brez poslabšanja kakovosti slike.