Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

06-10-2016

Nikon predstavlja laserski daljinomer MONARCH 7i VR

Amsterdam, Nizozemska, 6. oktober 2016: Družba Nikon ponosno najavlja prihod laserskega daljinomera MONARCH 7i VR, inovativnega modela s funkcijo optičnega VR (zmanjšanje tresljajev).

MONARCH 7i VR učinkovito zmanjša tresljaje v iskalu, ki nastanejo zaradi premikov roke (sinusoidni valovi), na približno 1/5 ali manj, na osnovi Nikonovih standardov meritev. Slika v iskalu ostane stabilna, zato je lažje nameriti v cilj. Meritve na velike razdalje so mogoče do 915 m dejanske razdalje, kar skupaj s tehnologijo VR (zmanjšanje tresljajev) omogoča hitro in enostavno meritev celo najbolj oddaljenih in majhnih ciljev.

Laserski daljinomer MONARCH 7i VR ima kakovostno iskalo s 6-kratno povečavo in lečami z večplastno prevleko, ki zagotavlja svetlo, jasno sliko. Tehnologija ID prikazuje vodoravno razdaljo, Nikonov izvirni algoritem za obdelavo podatkov HYPER READ pa omogoča prikaz rezultatov že po pribl. 0,5 sekunde, in to ne glede na to, kako daleč ste od cilja.

Laserski daljinomer MONARCH 7i VR ima kompaktno ohišje z dobrim oprijemom, hkrati pa zagotavlja dobre optične in merilne zmogljivosti. Razdalje do cilja lahko natančno in hitro izmerite, ko šteje vsaka sekunda, zato je kot nalašč za uporabo na prostem. Z vodotesno in na zameglitev odporno konstrukcijo (predalček za baterije je odporen na dež) je laserski daljinomer MONARCH 7i VR pripravljen na vse pogoje.