Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

06-10-2016

Nikon predstavlja nova laserska daljinomera za golf COOLSHOT 80i VR/COOLSHOT 80 VR

Amsterdam, Nizozemska, 6. oktober 2016: Družba Nikon ponosno najavlja prihod laserskih daljinomerov COOLSHOT 80i VR in COOLSHOT 80 VR – inovativnih modelov laserskih daljinomerov s funkcijo optičnega VR (zmanjšanje tresljajev).

Z Nikonovim sistemom zmanjšanja tresljajev v iskalu, ki nastanejo zaradi premikov roke (sinusoidni valovi), se tresljaji zmanjšajo na približno 1/5 ali manj (sinusoidni valovi), se tresljaji zmanjšajo na približno 1/5 ali manj. Ker je predmet v iskalu stabilen, je lažje nameriti v cilj. Ta tehnologija neverjetno olajša merjenje razdalje in zmanjša napake, ki nastanejo denimo zato, ker laserski žarek ne zadene cilja ali pa izmeri razdaljo do napačnega.

Oba modela imata način prednosti prvega cilja, ki je uporaben za merjenje razdalje do zastavice na zelenici, če je v ozadju gozd. Poleg tega nova tehnologija LOCKED ON prikazuje razdaljo do najbližjega predmeta, torej zastavice, hkrati pa se v iskalu pojavi znak LOCKED ON, ki vas obvešča, da je prikazana razdalja do prvega cilja. Tako so lahko golfisti prepričani, da poznajo pravo razdaljo do zastavice.

COOLSHOT 80 VR je narejen posebej za merjenje dejanske razdalje, medtem ko COOLSHOT 80i VR uporablja Nikonovo tehnologijo ID, ki prikaže razdaljo s prilagojenim nagibom (vodoravna razdalja ± višina), in je kot nalašč za uporabo na gričevnatih igriščih.

COOLSHOT 80i VR in COOLSHOT 80 VR imata oba kakovostno iskalo s 6-kratno povečavo in lečami z večplastno prevleko, ki zagotavlja svetlo, jasno sliko, rezultat meritve pa je zaradi izvirnega Nikonovega algoritma za obdelavo podatkov HYPER READ prikazan že po pribl. 0,5 sekunde. Kompaktna oblika omogoča prenosljivost in udoben oprijem, vodotesna in na zameglitev odporna zasnova (z na dež odpornim predalčkom za baterijo) pomeni, da sta pripravljena na vsako vreme, vi pa se lahko osredotočite samo na igro in enostavno merjenje.