Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

19-10-2016

Sezite dlje z novim objektivom AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR

Amsterdam, Nizozemska, 19. oktober 2016: Nikonov teleobjektiv formata FX, ki je prva izbira profesionalnih fotografov, je zdaj še hitrejši, lažji in bolj vsestranski kot kdaj prej. Novi objektiv AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR je zasnovan tako, da presega pričakovanja – fotografi, ki uporabljajo Nikonove hitre DSLR-je, bodo z njim korak pred drugimi.

Ne glede na to, ali fotografirate športe, akcijo, novice ali reportaže, najnovejša izvedba tega priznanega objektiva se ponaša z vrsto izboljšav, ki se zares izkažejo na terenu. Izboljšano sledenje AF in upravljanje osvetlitve ter način VR SPORT skupaj zagotavljajo izjemno rafalno fotografiranje. V primerjavi s svojim predhodnikom ponuja izboljšano delovanje od roba do roba, pojemanje količine svetlobe pa je zmanjšano. Najbližja razdalja ostrenja je zdaj odličnih 1,1 m, največje razmerje reprodukcije pa je naraslo z 0,11x na 0,21x. Z gumbi na ohišju, ki jih je mogoče konfigurirati, je delo učinkovitejše, položaja obročev za zoom in ostrenje pa smo zamenjali za bolj uravnoteženo delo. Ohišje objektiva je narejeno iz nove magnezijeve zlitine in objektiv uporablja elemente HRI iz fluorita, tako da je lažji in hkrati enako vzdržljiv kot doslej.

Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Novi NIKKOR 70–200mm f/2.8E ponuja neverjeten skok naprej v kakovosti slike ter hitrejše in učinkovitejše fotografiranje na splošno. SPORT VR in ergonomske rešitve, podedovane od Nikonovih nedavnih 400, 500 in 600 mm teleobjektivov, ponujajo resnično prednost fotografom, ki s profesionalnim DSLR-jem, kot je D5, fotografirajo hitro in nepredvidljivo akcijo.«

Povzetek najpomembnejših funkcij

Izboljšano zmanjšanje tresljajev (VR) ter natančnost med objektivom in fotoaparatom
Najnovejša generacija Nikonove tehnologije VR omogoča fotografiranje s časi zaklopa, ki so do 4 stopnje daljši kot brez VR¹, in ta funkcija se vklopi, takoj ko do polovice pritisnete sprožilec. Način SPORT VR ponuja stabilnejšo sliko v iskalu pri fotografiranju izjemno hitrega dogajanja. Izboljšano sledenje AF fotografom omogoča hitro in natančno odzivanje na spremembe samodejnega ostrenja. Elektromagnetni mehanizem zaslonke zagotavlja izjemno stabilno samodejno upravljanje osvetlitve – celo pri rafalu z visoko hitrostjo.

Izjemna trdnost: optična natančnost do robov kadra
Popolnoma nova optična konstrukcija zagotavlja boljše delovanje od roba do roba. Nova optična zasnova vključuje šest steklenih elementov ED, fluoritni element objektiva in element HRI (High Refractive Index). Nanokristalna prevleka zmanjšuje podvojene vire svetlobe in notranji odboj za bolj jasno sliko, barvno popačenje, barvne napake in popačenja pa so pod nadzorom skozi celoten razpon zooma.

¹ V običajnem načinu na osnovi standarda CIPA.