Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

23-08-2016

JAZ SEM photokina 2016: Kaj pričakovati od Nikona

Nikon bo na letošnjem sejmu photokina prikazal izdelke, ki v roke ustvarjalcev polagajo še več moči

Amsterdam, 23. avgust 2016 – Nikon se znova pripravlja na to, da bo na sejmu photokina v Kölnu prevzel glavno vlogo. Obiskovalci bodo tako prvi slišali o zanimivih najavah, poleg tega pa bodo na razstavnem prostoru v hali 2.2 sejmišča Koelnmesse praktično preizkusili vse najnovejše izdelke. Tu so še predavanja vrhunskih fotografov, ki sodelujejo z Nikonom, na katerih bodo razkrili, kako ustvarjajo svoja izjemna dela.

Pred kratkim najavljeni Nikon D3400 bo na Nikonovem razstavnem prostoru prvič prikazan javnosti. Pobližje si oglejte ta vstopni DSLR, s katerim boste zlahka delili fotografije na terenu in se naučili, kako zlahka posneti vrhunsko fotografijo.

Obiskovalci Nikonovega razstavnega prostora bodo lahko preizkusili tudi najnovejše profesionalne izdelke DSLR, kot je vodilni formata FX, Nikon D5, in njegov manjši brat, Nikon D500. V 360-stopinjsko fotografijo vas bo popeljal Nikon KeyMission 360. Tudi ta izdelek, predstavljen na sejmu CES 2016, bo predstavljen na razstavnem prostoru. Poleg tega pa boste lahko v praksi preizkusili še široko paleto objektivov NIKKOR in kompaktnih fotoaparatov COOLPIX.

Na Nikonovem razstavnem prostoru bodo tudi svetovno znani fotografi, ki bodo z vami delili svoje izkušnje o fotografiranju z najnovejšo Nikonovo opremo. Fotografinja National Geographica Ami Vitale bo občinstvu od blizu predstavila afriške nosoroge in kitajske pande, Nikonov ambasador za Evropo, Joel Marklund, pa bo občinstvo popeljal v zakulisje največjih športnih dogodkov, od Ria 2016 do finala Lige prvakov. Marcel Lämmerhirt vas bo popeljal v adrenalinski svet motokrosa in prostega teka, poleg tega pa bo tu še mnogo fotografov, ki vam bodo predstavljali svoje svetove.

Takami Tsuchida, predsednik družbe Nikon Europe, je glede tega povedal: »Z veseljem podpiramo fotografe po celem svetu, ki ustvarjajo zanimive vsebine, zato smo vsakič znova navdušeni, ko vidimo, da jim naša tehnologija pomaga ustvarjati taka dela. Glede na to, da sodobni svet vsak dan ustvari več vsebin, hočemo zagotoviti, da bodo izdelki, predstavljeni na sejmu photokina 2016, fotografom zagotavljali več ustvarjalnosti, inovativnosti in kakovosti.«

Sejem photokina bo za javnost odprt med 10. in 18. uro od 20. do 25. septembra 2016. Celoten razpored govornikov in dejavnosti bo na voljo na našem spletnem mestu. Če želite biti na tekočem z zadnjimi novicami in zanimivostmi, nas spremljajte v Twitterju @NikonEurope. Pridružite se debati na Twitterju, #photokina.