Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

17-08-2016

Odlične fotografije in takojšnje deljenje posnetkov z drugimi s popolnoma novim Nikonovim fotoaparatom D-SLR D3400

Ljubljana, Slovenija, 17. avgust 2016: Nikon predstavlja novi model D3400 – fotoaparat D-SLR formata DX, ki omogoča izredno preprosto zajemanje visokokakovostnih fotografij in takojšnje deljenje posnetkov z drugimi. Model D3400 je Nikonov prvi fotoaparat D-SLR za začetnike, ki se ponaša z aplikacijo SnapBridge¹, zato je popolna izbira za uporabnike, ki želijo napredovati od spontanih posnetkov k pravi fotografiji, obenem pa svoje slike deliti z drugimi na poti.

Nikonova aplikacija SnapBridge uporablja tehnologijo Bluetooth® low energy (BLE)², s katero zagotavlja stalno, energijsko varčno povezavo med fotoaparatom in pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom. Uporabniki fotoaparata D3400 lahko posnetke samodejno sinhronizirajo že med fotografiranjem, ne glede na lokacijo. Pametno napravo, ki je seznanjena s fotoaparatom, enostavno vzemite v roke in fotografije bodo v njej že na voljo, pripravljene, da jih delite z drugimi – brez težav in brez čakanja. Vendar to še zdaleč ne bodo povprečne fotografije. Veliko tipalo formata DX s 24,2 milijona slikovnih točk, zmogljivi procesor EXPEED 4 in objektiv NIKKOR zagotavljajo slike, na katerih so vidne tudi najmanjše podrobnosti. Uporabniki imajo zdaj možnost, da pri šibki svetlobi posnamejo osupljive fotografije in ustvarijo portrete z mehko zamegljenim ozadjem. Novi model pa ne prinaša le odličnih fotografij: z Nikonovo priznano funkcijo D-videoposnetek je ustvarjanje videoposnetkov kot iz filma povsem preprosto. Tudi začetniki lahko videoposnetke brez težav snemajo pri razpoložljivi svetlobi in poudarijo motive na čudovito zamegljenem ozadju s hitrim objektivom NIKKOR.

Jordi Brinkman, vodja za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »D3400 je izjemna pridobitev za Nikonovo uspešno serijo D3000. Od Nikonovih fotoaparatov D-SLR višjega razreda je prevzel preverjeno vrhunsko tehnologijo, še vedno pa je preprost za uporabo, po čemer je ta serija fotoaparatov za začetnike tudi znana. Zlasti stalna povezava prek aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da raziskujejo »pravo« fotografijo in obenem obdržijo povezljivost, kot so je vajeni pri pametnih telefonih.«

Dodatne pomembne funkcije

Mali D-SLR, ki mu ne zmanjka energije za fotografiranje: z enim polnjenjem lahko posnamete do 1200 posnetkov³, kar omogočata energijsko varčna zasnova fotoaparata in visokozmogljiva baterija.
– Odličnost tudi pri šibki svetlobi: ISO 100–25.600, kar je za korak več od največje vrednosti občutljivosti ISO, ki jo zagotavlja model D3300.
– Način vodnika: uporabniki, ki šele spoznavajo fotoaparate D-SLR, se lahko v načinu vodnika naučijo, kako prilagoditi nastavitve fotoaparata za optimalne fotografije in videoposnetke.
– Prednost Nikonovega fotoaparata D-SLR: izjemna hitrost, natančnost in rokovanje, kar omogočata izredno natančen sistem samodejnega ostrenja (AF) in svetlo optično iskalo.
– D-videoposnetek: zagotavlja videoposnetke brez motenj v polni ločljivosti HD s hitrostjo snemanja do 50p/60p.
– Razširljiv sistem: združljiv s celotno serijo objektivov NIKKOR formata DX in Nikonovimi bliskavicami Speedlight za preprosto uporabo.
– Kompleti: model D3400 je na voljo v različnih kompletih, ki vključujejo ohišje fotoaparata in enega ali dva objektiva NIKKOR. Izzivov vsakodnevne fotografije se lotite z odličnim vsestranskim standardnim zoomom ali pa zajemite horizont s kompletom, ki vsebuje objektiv AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR. Kompleti z objektivi NIKKOR AF-P so odlična izbira za snemalce videoposnetkov, saj ti objektivi zagotavljajo hitro in tiho ostrenje za videoposnetke brez motenj in vsakršnega šuma.


¹ D3400 ne podpira povezave Wi-Fi, zato naslednje funkcije aplikacije SnapBridge niso na voljo: oddaljeno fotografiranje s pametno napravo, prenos fotografij v izvirni velikosti, prenos videoposnetkov.
² Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so registrirane blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; družba Nikon in z njo povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.
³ Na podlagi standardov CIPA; v načinu za eno sliko, ko Bluetooth® ni v uporabi.