Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

14-07-2016

Nikon predstavlja novo serijo spektivov MONARCH

Ljubljana, Slovenija, 14. julij 2016: Nikon Corporation s ponosom predstavlja nove modele spektivov MONARCH – seriji se pridružujejo kar štirje novi spektivi in trije okularji, ki so zasnovani posebej za to serijo. Z novo optično zasnovo spektivi MONARCH zagotavljajo vrhunsko optično zmogljivost s kristalno jasnim vidnim poljem. Kot nasledniki spektivov ED82/EDIII bodo zagotavljali izjemno izkušnjo pri opazovanju narave.

Spektivi MONARCH zagotavljajo kontrastno vidno polje, za kar poskrbijo Nikonovo ED-steklo (izjemno nizka disperzija) in življenjske barve, večslojne prevleke na vseh površinah leč in prizem pa zagotavljajo visoko prepustnost svetlobe. Optimizirani sistem ostrenja omogoča hitrejše in natančnejše ostrenje.

Okularji MEP uporabljajo nov optični sistem, poleg tega pa imajo še sistem leče za sploščitev vidnega polja, ki zagotavlja konsistentno ostrino in jasnost po celotnem vidnem polju, hkrati pa še veliko razdaljo okular–oko. Ko okularje MEP namestite na spektiv, postanejo vodotesni, kar pomeni, da jih lahko varno uporabljate tudi med nenadnimi spremembami vremena.

Ne glede na to, ali opazujete ptice ali spektakle nočnega neba, vam ohišje spektiva iz aluminijeve litine zagotavlja odpornost in robustnost, ki sta kot nalašč za naravna prostranstva. Vseeno kako daleč boste šli in ne glede na pogoje, v katerih se boste znašli, vam bodo spektivi MONARCH stali ob strani.