Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

14-07-2016

Nova serija Nikon MONARCH HG – najnaprednejši modeli v zgodovini daljnogledov MONARCH

Ljubljana, Slovenija, 14. julij 2016: Vrhunska optika, ki zagotavlja ostrino od roba do roba in čudovite naravne barve, v kompaktnem ohišju novih daljnogledov MONARCH HG 8x42 in 10x42 nudi najvišjo zmogljivost v seriji MONARCH.

Široko navidezno vidno polje (60,3° za model 8×42 in 62,2° za model 10×42) zagotavlja spektakularen pogled, sistem leče za sploščitev vidnega polja pa oster in jasen pogled vse do roba leče.

Steklo z izjemno nizko disperzijo (ED) popravlja barvno napako in zagotavlja kontrastno, visokoločljivo sliko z naravno reprodukcijo barv. Na vseh lečah in prizmah je kakovostna večslojna prevleka, na strešni prizmi pa je posebna dielektrična visokoodbojna prevleka. Vse te izboljšave skupaj zagotavljajo izjemno jasen pogled in prepustnost za svetlobo 92 % ali več.

Elegantna oblika je kompaktna in lahka, tako da jo boste zlahka vzeli s sabo na pot, ohišje iz magnezijeve litine in na praske odporne prevleke na lečah pa zagotavljajo trajnost in robustnost. Velika razdalja okular–oko zagotavlja jasno vidno polje, tudi če nosite očala, gumijasti nastavki okularja obrni in potisni pa olajšajo postavljanje oči na pravilno razdaljo. Z dušikom polnjeno ohišje omogoča daljnogledu MONARCH HG, da je vodotesen do globine 5 m in do 10 minut, kar pomeni, da je kot nalašč za dejavnosti na prostem. Notranja zameglitev se preprečuje že v optičnem sistemu samem, zato boste celo v okoljih z nizkim tlakom, do nadmorske višine 5000 m, vedno imeli jasno sliko, ko jo boste potrebovali.