Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

01-08-2016

SPOZNAJTE POPOLN FOTOAPARAT ZA DOPUST: NOV COOLPIX W100, ODPOREN NA VODO IN UDARCE

Ljubljana, Slovenija, 1. avgust 2016: Nikonova serija kompaktnih fotoaparatov COOLPIX je bogatejša za nov model, ki je izdelan za pustolovščine doma ali v tujini: fotoaparat COOLPIX W100 s 13,2 milijona slikovnih točk. Z njim lahko zaplavate ali se potopite kar 10 m globoko¹, poleg tega pa je odporen na udarce pri padcih z višine do 1,8 m², na temperature do –10 °C³ in prah⁴, zato ga lahko brez skrbi vzamete povsod.

Posnemite fotografije visoke kakovosti in jih v trenutku delite z drugimi prek aplikacije SnapBridge, ki slike samodejno prenese v pametno napravo za preprosto shranjevanje in objavljanje v družabnih medijih, medtem ko ste na poti. Aplikacija SnapBridge prek tehnologije Bluetooth®⁵ low energy (BLE) zagotavlja stalno, energijsko varčno povezavo med fotoaparatom COOLPIX W100 in pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, s čimer omogoča enostavno upravljanje fotografij. Videoposnetke v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom posnamete z dotikom gumba, elektronsko zmanjšanje tresljajev (VR) pa poskrbi, da so videoposnetki jasni in brez motenj.

Neverjetno enostavno upravljanje fotoaparata COOLPIX W100 zagotavljajo namenski gumbi na en dotik in vmesnik, ki je preprost za uporabo, poleg tega pa posebni meni za otroke omogoča, da lahko fotoaparat uporabljajo fotografi vseh starosti. Izberite »Easy auto mode« (Preprost samodejni način) in fotoaparat bo namesto vas optimiziral vse nastavitve ter zagotovil odlične slike v vsakem poskusu. S 6,7-cm/2,7-palčnim zaslonom LCD TFT z 230.000 točkami pa boste ulovili jasne posnetke – tudi v šibki ali neposredni sončni svetlobi.

Popolnega portreta še nikoli ni bilo tako lahko posneti – tako nad vodno gladino kot pod njo. Sistem za pametne portrete aktivira funkcije, kot je AF s prioriteto obrazov, ki samodejno zazna obraz portretiranca in ga izostri, funkcija za fotografiranje obrazov pod vodno gladino pa samodejno posname fotografijo, ko zazna obraze oseb v morju ali bazenu.

Na predstavitvi novega fotoaparata, odpornega na vodo in udarce, je Ines Bernardes, vodja za izdelke COOLPIX pri družbi Nikon Europe, povedala: »Model COOLPIX W100 zagotavlja kakovostne fotografije in videoposnetke v polni ločljivosti HD ter se ponaša z vzdržljivostjo, s katero boste lahko brez skrbi, saj je fotoaparat izdelan tako, da prenese tudi nepričakovan udarec ali padec v bazen. Ne glede na to, kam potujete, lahko aplikacija SnapBridge samodejno sinhronizira slike prek tehnologije Bluetooth®⁵ low energy (BLE) v pametni telefon ali tablični računalnik za takojšnjo objavo ali shranjevanje. Zaradi preprostega, intuitivnega upravljanja je ta model popolna izbira za fotografiranje na poti, meni, ki je prilagojen otrokom, pa poskrbi, da je fotografiranje zabavno za celo družino.«

¹ Enakovredno stopnji zaščite JIS/IEC 8 (IPX8: možnost fotografiranja pod vodo do 60 minut na globini 10 m).
² (Prestal Nikonov pogoj preizkusa s padcem, ki je skladen s standardom MIL-STD 810F Method 516.5-Shock.)
³ Do približno –10 °C.
⁴ Enakovredno stopnji zaščite JIS/IEC 6 (IP6X).
⁵ Besedna znamka Bluetooth® je registrirana blagovna znamka v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; podjetje Nikon Corporation te znamke uporablja na podlagi licence.