Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

06-05-2016

Fotoaparata DSLR Nikon D5 in D500 prejela nagrado Red Dot Award: Product Design 2016

Amsterdam, Nizozemska, 6. maj 2016: Družba Nikon Corporation z veseljem sporoča, da sta fotoaparata DSLR– D5 in D500 – prejela nagrado za oblikovanje Red Dot Award: Product Design 2016, ki jo sponzorira nemška institucija Design Zentrum Nordrhein Westfalen.

Nagrada Red Dot Award: Product Design je svetovno priznana nagrada, ki jo prejmejo izdelki, izdani v zadnjih dveh letih, ki so izjemni na devetih področjih, vključno z inovativnostjo, funkcionalnostjo, ergonomičnostjo, ekološko sprejemljivostjo in trajnostjo.

Nagrade Red Dot Award: Product Design so letos podelili že 61. leto zapored. Zmagovalni izdelki, ki so bili izbrani med približno 5200 prijavljenimi izdelki iz 57 držav po vsem svetu, bodo predstavljeni na posebni razstavi od 5. do 31. julija 2016 v muzeju Red Dot Design Museum v Essnu v Nemčiji.

Več informacij o nagradah Red Dot Design Award je na voljo na spletnem mestu Red Dot.

Pregled fotoaparata D5 (predstavljen marca 2016)

D5 je Nikonov najnovejši paradni konj med fotoaparati DSLR. Ponuja vrhunsko zmogljivost, ki vključuje znatno izboljšano sledenje premikajočim se motivom in opazno boljšo kakovost slike pri visokih občutljivostih ter zmožnost odzivanja na najrazličnejše scene in motive. Opremljen je s 153-točkovnim sistemom AF nove generacije in ponuja visoko hitrost, približno 12 posnetkov na sekundoą v načinu neprekinjenega fotografiranja (s sledenjem AF in AE), kar zagotavlja zanesljivejši zajem predvidenega motiva v različnih okoliščinah. Poleg tega novo Nikonovo slikovno tipalo CMOS formata FX in novi slikovni procesor EXPEED 5 omogočata podporo za najvišjo standardno občutljivost v zgodovini Nikonovih fotoaparatov – ISO 102.400 – in vrhunsko zmogljivost pri visokih občutljivostih ne le pri zajemu fotografij, temveč tudi pri snemanju novo podprtih videoposnetkov v visoki ločljivosti 4K UHD (3840 × 2160).

¹ Pri časih zaklopa 1/250 s ali krajših v načinu zaporednega fotografiranja z veliko hitrostjo.

Pregled fotoaparata D500 (načrtovana predstavitev konec aprila 2016)

D500 je Nikonov novi paradni konj med fotoaparati DSLR formata DX. Opremljen je z enakim 153-točkovnim sistemom AF nove generacije, kot je vgrajen v fotoaparat D5, in podpira zanesljiv zajem predvidenega motiva z neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo približno 10 posnetkov na sekundoą. Novi slikovni procesor EXPEED 5 in novo Nikonovo slikovno tipalo CMOS formata DX zagotavljata vrhunsko kakovost slike v širokem razponu standardnih občutljivosti, od ISO 100 do ISO 51.200, pri snemanju fotografij in videoposnetkov. Poleg tega se fotoaparat s podporo snemanju videoposnetkov v visoki ločljivosti 4K UHD (3840 × 2160) in aplikacijo SnapBridge, ki omogoča nemoteno povezavo fotoaparata s pametno napravo˛, odziva na potrebe strokovnjakov.

¹ Pri časih zaklopa 1/250 s ali krajših v načinu samodejnega ostrenja AF-C, ko fotoaparat deluje na polnilno Li-ionsko baterijo EN-EL15 in so vse druge nastavitve na privzetih vrednostih.
² Pametni telefoni in tablični računalniki z operacijskim sistemom iOS ali Android™.