Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

20-04-2016

Obvestilo o zamiku dobave novih digitalnih fotoaparatov

TOKYO – Korporacija Nikon je danes najavila zamudo pri dobavi novih digitalnih fotoaparatov in posledicah nedavnih potresov na območju japonske province Kumamoto.

Zamude pri dobavi novih digitalnih fotoaparatov

Novi Nikonovi kompaktni digitalni fotoaparati COOLPIX A300 in B500 bodo na voljo maja 2016, COOLPIX A900 in B700 julija 2016, Nikonova akcijska kamera KeyMission 360 pa oktobra 2016, saj za prilagoditev programske opreme potrebujemo nekoliko več časa. Sprva je bilo namreč predvideno, da bodo novi COOLPIX fotoaparati dobavljivi aprila letos, akcijska kamera KeyMission 360 pa še to pomlad.

Novi premium kompaktni fotoaparati Nikon DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 in DL24-500 f/2.8-5.6 naj bi bili na voljo junija letos, a bodo zaradi težav z integriranim vezjem za obdelavo fotografij, vgrajenim v omenjene tri fotoaparate, na prodajnih policah na voljo nekoliko pozneje. Natančen datum dobave za zdaj še ni znan.

13. februarja je bil najavljen preklic prodaje  DL-serije kompaktnih fotoaparatov

Posledice potresov na območju province Kumamoto

V vrsti potresov, ki so se začeli 14 aprila letos, na območju japonske province Kumamoto, so bili prizadeti nekateri naši dobavitelji delov za fotoaparate, kot so digitalni fotoaparati z izmenljivimi objektivi, objektivi in kompaktni digitalni fotoaparati. To bo zanesljivo vplivalo na našo proizvodnjo in dobavo. Za zdaj nastale razmere še preučujemo. O podrobnostih vas bomo sproti obveščali.

Svojim strankam, poslovnim partnerjem in vsem, ki vas prihajajoči modeli zanimajo, se za zamude pri dobavi iskreno opravičujemo, hkrati pa si prizadevamo, da bi omenjeni modeli čim prej prišli do končnih kupcev.