Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

23-02-2016

S prenosnostjo do popolnosti: nova serija premium kompaktnih fotoaparatov Nikon DL

13. februarja je bil najavljen preklic prodaje  DL-serije kompaktnih fotoaparatov

Amsterdam, Nizozemska, 23. februar 2016: Nikon je popestril trg premium kompaktnih fotoaparatov z novo serijo prenosnih fotoaparatov, s katero bodo lahko fotografi v stalni pripravljenosti kadar koli posneli popolne fotografije. Premium kompaktni fotoaparati Nikon DL z legendarno optiko objektivov NIKKOR in zmogljivo Nikonovo tehnologijo zagotavljajo izjemno kakovost slike ob vsaki priložnosti.

Popolnoma novo serijo sestavljajo trije modeli: Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 in Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Vse te fotoaparate odlikuje fiksni zoom objektiv NIKKOR z visokozmogljivo optiko, ki se lahko kosa z optiko objektivov Nikon D-SLR, in hitro enopalčno tipalo formata CX. Fotograf lahko s katerim koli fotoaparatom Nikon DL ustvari fotografije z 20,8 milijona slikovnih točk v obliki zapisa JPEG ali NEF (RAW) in videoposnetke 4K/UHD pri hitrosti snemanja 30p/25p.

Vsi premium kompaktni fotoaparati Nikon DL imajo tudi Nikonov priznani napredni hibridni sistem AF za bliskovito hitro zajemanje motivov. Procesor EXPEED 6A s štirimi CPE-ji omogoča fotografiranje z izredno veliko hitrostjo: do neverjetnih 60 posnetkov na sekundo s fiksno izostritvijo pri prvem kadru ali do 20 posnetkov na sekundo z neprekinjenim AF. Nikonov sistem s funkcijo optičnega zmanjšanja tresljajev (VR) z dvojnim zaznavanjem zagotavlja izboljšano zaznavanje in popravljanje tresenja, vsi fotoaparati pa se lahko pohvalijo s hitrim vklopom in odzivnimi časi. Poleg tega imajo vsi fotoaparati nastavek za bliskavico ISO 518 za različno dodatno opremo, med drugim za priznane bliskavice Nikon D-SLR Speedlight. Namenska dodatna oprema za Nikon DL vključuje izbirno nagibno elektronsko iskalo (EVF) DF-E1 s senzorjem za oko za jasno vidljivost in visokokontrasten prikaz informacij. Uporabniki Nikonovih fotoaparatov D-SLR bodo veseli znanih nadzornih gumbov, vrtljivih gumbov in menijev. Ohišje objektiva vsakega fotoaparata krasi značilen zlati obroček NIKKOR.

Ines Bernardes, vodja za izdelke Nikon DL pri družbi Nikon Europe, je povedala: »Nikonov vstop na trg premium kompaktnih fotoaparatov s tremi kakovostnimi fotoaparati je odlična novica za fotografe, ki ne želijo sklepati kompromisov. Vsak od teh fotoaparatov bo spremenil vaša pričakovanja glede kakovosti slike kompaktnih fotoaparatov. Ločljivost in zmogljivost upodabljanja fiksnih objektivov NIKKOR sta izjemni. Ker so vsi fotoaparati v seriji prenosni in izjemno odzivni, lahko fotoaparat izberete, kot bi izbirali objektiv – glede na razpon goriščne razdalje za svoj način fotografiranja ali glede na predvidene situacije. Tudi fotografi, ki želijo ostati okretni ali fotografirati na diskreten način, bodo zadovoljni s posnetimi fotografijami.«

Kompaktnost, a brez sklepanja kompromisov: vsaka fotografija je lahko vaše najboljše delo

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8 – fotografom v stalni pripravljenosti se ni treba več ničemur odpovedovati
Hitri zoom objektiv NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 omogoča izjemno prilagodljivost, način makrofotografiranja Super Macro pa snemanje zelo podrobnih bližinskih posnetkov. Fotoaparat je opremljen tudi z nagibnim zaslonom na dotik OLED z 1.037.000 pikami in vgrajeno bliskavico. Ohišje objektiva ima prilagodljiv nastavni obroč in obroč za zoom. Na voljo v srebrni ali črni barvi.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 – prenosni fotoaparat za izjemno perspektivo
Z osupljivo zaslonko f/1,8 pri 18 mm se ta fotoaparat Nikon DL ponaša z najsvetlejšim ultraširokokotnim objektivom v Nikonovi zgodovini. Objektiv ima tudi Nikonovo priznano nanokristalno prevleko za bolj jasne slike. Fotoaparat je opremljen z nagibnim zaslonom na dotik OLED z 1.037.000 pikami in vgrajenim nadzorom perspektive. Na voljo v klasični črni barvi.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 – neverjeten doseg in navdušujoča kakovost slike
Z ultrazmogljivim 21-kratnim zoom objektivom NIKKOR in načinom zmanjšanja tresljajev (VR) SPORT je fotoaparat Nikon DL kot nalašč za fotografe, ki so vedno v pripravljenosti in imajo občutek za gibanje. Fotoaparat se ponaša tudi z vgrajenim elektronskim iskalom OLED z 2.359.000 pikami in zaslonom na dotik OLED s spremenljivim kotom ter z visoko ločljivostjo. Na voljo v klasični črni barvi.

SnapBridge: povezava fotoaparata Nikon DL s pametnimi napravami
Vsi fotoaparati iz nove serije Nikon DL so v celoti združljivi z aplikacijo SnapBridge. S tehnologijo Bluetooth®* Low Energy aplikacija SnapBridge ohranja stalno povezavo med fotoaparatom in pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom, poraba pri tem pa je minimalna. Fotografije lahko v pametno napravo sinhronizirate že med fotografiranjem in slike Nikonove kakovosti nemudoma posredujete v skupno rabo z drugimi. Z aplikacijo SnapBridge lahko prek pametne naprave upravljate tudi glavne funkcije fotoaparata, njegove časovne nastavitve, posodobitve in še več.


Besedna znamka Bluetooth® je registrirana blagovna znamka v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; podjetje Nikon Corporation take znamke uporablja na podlagi licence.