Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

23-02-2016

PREDSTAVLJAMO NAJNOVEJŠE FOTOAPARATE COOLPIX Z NOVO APLIKACIJO SNAPBRIDGE ZA SINHRONIZACIJO IN SKUPNO RABO

Amsterdam, Nizozemska, 23. februar 2016: Odkrijte nove zmogljive člane Nikonove palete fotoaparatov COOLPIX, ki združujejo najnovejšo Nikonovo tehnologijo obdelave slik in priznane objektive NIKKOR z optičnim super zoomom za neprekosljive rezultate.

60-kratni optični zoom fotoaparata COOLPIX B700 in 35-kratni optični zoom fotoaparata COOLPIX A900 vključujeta izjemno zmogljivost super teleobjektiva in novo tehnologijo snemanja videoposnetkov 4K UHD, COOLPIX B500 pa združuje neverjetno slikovno tipalo CMOS s 16 milijoni slikovnih točk in 40-kratni optični zoom. Elegantno tanek fotoaparat COOLPIX A300 ima 8-kratni optični zoom.

Vsi fotoaparati podpirajo novo Nikonovo aplikacijo SnapBridge, ki zagotavlja stalno samodejno povezavo med fotoaparatom in pametno napravo, s čimer omogoča enostaven nadzor pri fotografiranju.

COOLPIX B700 se ponaša z vrhunskim objektivom NIKKOR s 60-kratnim optičnim zoomom in super ED-steklom, ki ga je mogoče razširiti na 120-kratni Dynamic Fine Zoom¹, s katerim lahko zelo natančno fotografirate oddaljene motive, npr. luno, divjino, ali hitro premične motive, npr. športne dogodke. Funkcija snemanja videoposnetkov 4K UHD/30p zagotavlja posnetke, ki bodo kljubovali času, funkcija fotografiranja slik RAW (NRW) pa zagotavlja visokokakovostno obdelavo posnetih slik. Fotoaparat z 20,3 milijona slikovnih točk in super zoomom ima zmogljiv sistem samodejnega ostrenja (AF) za natančno fotografiranje, funkcijo optičnega zmanjšanja tresljajev (VR)² z dvojnim zaznavanjem (enakovredno fotografiranju s 5 stopenj krajšim časom zaklopa) in stranski element za upravljanje zooma za zmanjšanje tresenja fotoaparata. Fotografije lahko kadrirate z vgrajenim elektronskim iskalom ali 7,5-cm/3-palčnim zaslonom LCD s spremenljivim kotom – oba se ponašata z ločljivostjo 921.000 pik za ustvarjalne kompozicije iz katerega koli kota, rezultate pa lahko v trenutku daste v skupno rabo prek aplikacije SnapBridge.

COOLPIX A900 z 20,3 milijona slikovnih točk vključuje izjemno kakovostno optiko NIKKOR v majhnem ohišju, zato vas lahko spremlja povsod. Z objektivom s 35-kratnim optičnim zoomom, ki se lahko razširi na 70-kratni Dynamic Fine Zoom¹, lahko ustvarite neverjetne fotografije prizorov s popotovanja ali pa dogajanje doma ujamete z ostrimi videoposnetki 4K UHD/30p. S 7,5-cm/3-palčnim nagibnim zaslonom LCD in ločljivostjo 921.000 pik ter ročnimi načini osvetlitve (P/S/A/M) lahko ustvarjalnosti pustite prosto pot, rezultate pa lahko v trenutku daste v skupno rabo prek aplikacije SnapBridge. Z izjemno hitrim sistemom AF ste v trenutku pripravljeni na fotografiranje, z gumbom za hitro vračanje zooma lahko znova ujamete motiv, z običajnim ali premičnim intervalnim fotografiranjem pa lahko ustvarjate navdušujoče videoposnetke. Visokozmogljiva funkcija zmanjšanja tresljajev (VR) zagotavlja zelo ostre fotografije in gladke videoposnetke tudi pri največjem zoomu.

S fotoaparatom Nikon COOLPIX B500 s 16 milijoni slikovnih točk je odlična kakovost slike zagotovljena. Objektiv NIKKOR s 40-kratnim optičnim zoomom, ki ga lahko razširite na 80-kratni Dynamic Fine Zoom¹, vas ponese naravnost v središče dogajanja, stranski element za upravljanje zooma pa pripomore k vrhunski stabilnosti. S 7,5-cm/3-palčnim nagibnim zaslonom LCD in ločljivostjo 921.000 pik se boste lahko poigrali s fotografiranjem iz edinstvenih zornih kotov, z gumbom za hitro vračanje zooma znova ujeli motiv in posneli HD-videoposnetke v polni visoki ločljivosti.

Tanek in eleganten fotoaparat COOLPIX A300 z 20,1 milijona slikovnih točk omogoča enostavno fotografiranje na poti. Čudovite bližinske posnetke lahko preprosto posnamete z objektivom NIKKOR z 8-kratnim optičnim zoomom, ki ga je mogoče razširiti na 16-kratni Dynamic Fine Zoom¹, medtem ko funkcija pametnega portreta poskrbi za brezhibne portrete, funkcija samodejnega izbora prizora pa samodejno optimizira nastavitve fotoaparata.

SNAPBRIDGE

Povezovanje pametne naprave z Nikonovim fotoaparatom je enostavno in enkratno dejanje. Aplikacijo SnapBridge namestite v pametni telefon ali tablični računalnik, vklopite fotoaparat in ga izberite na seznamu razpoložljivih naprav v aplikaciji. Aplikacija SnapBridge ostane s fotoaparatom povezana v ozadju, zato lahko fotografije sproti prenašate med fotografiranjem brez vnovičnega vzpostavljanja povezave. Slike se s fotoaparatom sinhronizirajo tudi, ko je v načinu mirovanja, pri tem pa lahko pametno napravo nemoteno uporabljate še naprej. SnapBridge omogoča neposreden prikaz v živo vsega, kar vidi Nikonov fotoaparat, tudi na zaslonu vaše pametne naprave. Kompozicijo fotografije lahko postavite prek zaslona pametnega telefona ali tabličnega računalnika ter fotoaparat sprožite na daljavo.

Na predstavitvi najnovejših fotoaparatov COOLPIX in aplikacije SnapBridge je Ines Bernardes, vodja za izdelke COOLPIX pri družbi Nikon Europe, dejala: »Novi člani palete COOLPIX so neverjetno zmogljivi in omogočajo izjemno življenjske fotografije. S super zoomom lahko zajamete več, kot ste si kdaj želeli, nova aplikacija SnapBridge pa zagotavlja takojšen samodejni prenos slik. Če obožujete športne dogodke, potopisno fotografijo ali enostavno fotografiranje portretov družine in prijateljev, lahko med novimi fotoaparati COOLPIX zagotovo najdete pravega.«

¹ Povečava zooma Dynamic Fine Zoom je izračunana iz največjega širokokotnega položaja optičnega zooma.
² Meritve so izvedene v skladu s standardi CIPA (Camera and Imaging Products Association; Združenje za fotoaparate in izdelke za snemanje slik) pri pribl. 350 mm (enakovredno goriščni razdalji fotoaparata formata 35 mm [135]).