Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

14-01-2016

PREDSTAVLJAMO NOVA FOTOAPARATA COOLPIX A100 IN A10: ENOSTAVNO IN ELEGANTNO USTVARJANJE KAKOVOSTNIH SLIK

Amsterdam, Nizozemska, 14. januar 2016: Nikonova serija kompaktnih fotoaparatov COOLPIX je bogatejša za dva fotoaparata, namenjena enostavni uporabi – COOLPIX A100 z 20,1 milijona slikovnih točk, enostavno prenosen fotoaparat z vitko in elegantno obliko, in COOLPIX A10 s 16,1 milijona slikovnih točk ter ročajem za preprosto držanje ter enostavno razporejenimi gumbi, ki zagotavljajo sproščeno in zabavno fotografiranje.

COOLPIX A100 skupaj z baterijo in kartico SD tehta le 119 g in je tako lahek, da ga v žepu ali torbi sploh ne opazite, kljub temu pa ponuja celo paleto funkcij za enostavno fotografiranje. Objektiv NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom (razširljiv z zoomom Dynamic Fine Zoom na 10-kratno vrednost¹) posname izjemne bližnje posnetke družine in prijateljev, ki jih lahko še dopolnite s posebnimi ali hitrimi učinki za resnično edinstven videz. Samodejni izbor scene samodejno izbere najprimernejši način fotografiranja, ko prepozna motiv in pogoje fotografiranja. HD-videoposnetke lahko snemate z dotikom gumba, zmanjševanje zameglitve pri premikanju pa sliko ohrani ostro in čisto.

AF z iskanjem cilja fotoaparatu omogoča, da predvidi glavni motiv in ga v trenutku izostri – ne glede na to, ali gre za osebo ali majhen predmet. Z dvanajstimi učinki retuširanja po fotografiranju lahko s funkcijami zapeljivega retuširanja dodate ličila, kot je senčilo za oči, maskara ali puder, lahko pa celo prikrijete podočnjake. Dolgo delovanje baterije omogoča približno 250 fotografij ali uro snemanja videoposnetkov, slikovno tipalo CCD z 20,1 milijona slikovnih točk pa poskrbi za slike v visoki ločljivosti, ki jih lahko brez skrbi povečate. Nikon COOLPIX A100 je na voljo v več elegantnih barvah in poskrbi za nepozabne spomine na enostaven način.

COOLPIX A10 je izdelan za enostavno upravljanje. Objektiv NIKKOR s 5-kratnim optičnim zoomom (enako kot pri 26–130-mm objektivu v 35-mm formatu) je tako prilagodljiv, da posname spremenljive izraze na obrazu od blizu ali velike skupine ljudi. Jasen zaslon LCD velikosti 6,7 cm/2,7 palca omogoča enostavno izbiranje motivov za posnetke, funkcija samodejnega izbora scene pa samodejno izbere najprimernejši scenski način delovanja za vse pogoje fotografiranja. Med fotografiranjem in snemanjem HD-videoposnetkov enostavno preklopite z namenskim gumbom za snemanje videoposnetkov, funkcija zmanjšanja zameglitve pri gibanju pa zmanjša učinke tresenja fotoaparata za bolj tekoče videoposnetke in ostrejše slike.

Slike lahko pred fotografiranjem izboljšate s celo paleto posebnih učinkov, takoj po snemanju pa jim lahko še v fotoaparatu dodate tudi hitre učinke. Funkcija zaznavanja nasmeha posname fotografijo, ko ugotovi, da je motiv nasmejan, funkcija zaznavanja mežikanja pa vas opozori, če ima kdo med fotografiranjem zaprte oči. Učinek mehčanja kože ima izboljšano prepoznavanje obraza in še boljše upravljanje osvetlitve glede na ton kože, zato so portretirane osebe vedno videti brezhibno.

Na predstavitvi enostavnih in elegantnih novih fotoaparatov je Ines Bernardes, vodja za izdelke COOLPIX pri družbi Nikon Europe, povedala: »COOLPIX A100 se popolnoma prilagodi vašemu življenjskemu slogu, je odličen vsakodnevni fotoaparat, dovolj majhen za v žep ali torbico, in pri fotografiranju doma in na poti zagotovi jasne rezultate. Ergonomsko oblikovan ročaj fotoaparata COOLPIX A10 lepo dopolnjuje obliko, pri tem pa učinkovito zmanjša zameglitev, ki jo med fotografiranjem lahko povzroči premikanje fotoaparata. Napajanje z baterijami AA omogoča fotografiranje brez omejitev, kjer koli ste.«

¹ Povečava zooma Dynamic Fine Zoom je izračunana iz najbolj širokokotnega položaja optičnega zooma.