11-07-2017

Hitrejši. Ostrejši. Boljši. Novi 70–300-milimetrski zoom teleobjektiv AF-P NIKKOR ED VR.

Amsterdam, Nizozemska, 11. julij 2017: Nikon z novim objektivom AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR daje vsem, ki fotografirajo športe, divje živali in popotovanja, to, kar potrebujejo za boljše telefoto posnetke iz roke. S hitrejšim načinom AF plus SPORT VR se boste lahko osredotočili na dogajanje brez kompromisov glede ostrine. Ker je lažji in odporen proti vremenskim vplivom, gre z vami povsod.

Od izraza na obrazu zmagovalca do ptic v letu – z najnovejšo različico tega zoom teleobjektiva polnega formata boste posneli izredne fotografije in videoposnetke. Kot vsak objektiv AF-P NIKKOR ima tudi ta Nikonov koračni motorček za nadvse hitro in tiho ostrenje motivov. Zmanjšanje tresljajev (VR) je zdaj hitrejše, tišje in učinkovitejše. In ta objektiv ima tudi način SPORT VR, podedovan od Nikonovih profesionalnih objektivov. Način SPORT VR je zelo priljubljen pri fotografih, ki fotografirajo akcijo, saj jim omogoča zanesljivo sledenje hitro se premikajočim motivom, tudi če je njihovo gibanje nepredvidljivo. Še ena od funkcij iz Nikonovih profesionalnih objektivov je elektromagnetna lamelna zaslonka, ki zagotavlja natančne osvetlitve pri visokem številu slik na sekundo. Tu sta še stikali načina ostrenja A/M in M/A, ki omogočata preprost nadzor prednostnega ročnega ostrenja z vrtenjem obroča za ostrenje. Priljubljeni način športnih fotografov je M/A, ki omogoča preklapljanje skoraj brez zakasnitve. Način ostrenja A/M je manj občutljiv za nenamerno preklapljanje v ročni način.

Dirk Jasper, vodja trženja izdelkov pri družbi Nikon Europe, pravi: »Novi 70–300-milimetrski objektiv AF-P odpira celotno paleto možnosti za fotografiranje s teleobjektivom iz roke. Nikon ima zgodovino vgrajevanja preizkušene profesionalne tehnologije v cenovno dostopnejše objektive in ta novi zoom objektiv je najnovejši primer tega. Profesionalne funkcije, kot sta SPORT VR in prednostno ročno ostrenje M/A, so ključne za fotografe, ki delajo v zahtevnih pogojih.«

Velika nadgradnja – Nove funkcije objektiva AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Večja prilagodljivost: ta 70–300-milimetrski zoom teleobjektiv (105–450 mm pri uporabi z Nikonovim fotoaparatom D-SLR formata DX) ima zdaj najmanjšo razdaljo ostrenja 1,2 m skozi celotno območje zooma in največje razmerje reprodukcije 0,25 x.
Koračni motorček AF-P: za izredno hitro in tiho samodejno ostrenje. Omogoča snemanje videoposnetkov skoraj brez vsakršnega šuma.
Napredno zmanjšanje tresljajev (VR): omogoča fotografiranje z do 4,5 stopnje daljšim časom zaklopa, kot je sicer mogoče.¹
Način SPORT VR: zagotavlja stabilnejšo sliko v iskalu, kar je koristno pri fotografiranju izjemno hitrega dogajanja ali pri vodoravnem premiku.
Ohišje, odporno proti vremenskim vplivom: vsi premični deli ohišja objektiva so zatesnjeni, tako da so zaščiteni pred prahom in vodnimi kapljicami.
Elektromagnetna zaslonka z devetimi lamelami: zagotavlja dosledno samodejno upravljanje osvetlitve tudi pri hitrih zaporedjih posnetkov. Z zaobljeno zaslonko z devetimi lamelami boste dosegli čudovit učinek mehkega ozadja (bokeh).
Boljši nadzor: stikali načina ostrenja A/M in M/A. Obroč za ostrenje in obroč za zoom imata narebreno površino za dober oprijem.

¹ Na podlagi standardov CIPA.