08-09-2010

Nikon predstavlja S80, najnovejši fotoaparat iz linije COOLPIX

Amsterdam, Nizozemska, 8. september 2010 – Nikon Europe danes predstavlja najnovejši kompaktni fotoaparat iz linije COOLPIX. Inovativen zaslon OLED (organske svetleče diode) s podporo za več dotikov hkrati, 14,1 milijona slikovnih pik, objektiv NIKKOR s 5-kratno povečavo in snemanje v tehniki HD je le nekaj lastnosti preprostega in zmogljivega fotoaparata COOLPIX S80, ki vam zagotavlja vrhunske posnetke po vašem okusu.

Mark Pekelharing, direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe, je povedal: »Model S80 dokazuje, da namerava Nikon ostati vodilni proizvajalec v kategoriji fotoaparatov z zasloni na dotik. Eleganten visokokakovostni zaslon vam omogoča, da brez težav urejate in pregledujete slike, zaradi visoke hitrosti in zmogljivosti pa boste lahko ujeli najpomembnejše trenutke hitro in v visoki ločljivosti. S80 je idealen fotoaparat za ljudi, ki sledijo najnovejšim modnim smernicam, saj poleg vrhunskih tehničnih specifikacij ponuja tudi unikaten slog.«

S funkcijo sprožilca na dotik lahko sliko ali videoposnetek izostrite in posnamete kar tako, da se dotaknete ustreznega dela zaslona. Uokvirjanje posnetkov še nikoli ni bilo tako hitro in preprosto, visoka ločljivost (819.000 pik) zaslona OLED pa poskrbi, da se lahko brez težav pomikate med že posnetimi slikami in jih pokažete prijateljem ali družinskim članom. Daleč najboljša stvar pri zaslonu na dotik pa je, da je retuširanje v fotoaparatu postalo povsem preprosto. Z vgrajenimi filtri, kot so ribje oko, poudarjanje izbranih barv in učinek pomanjšanja, ste lahko ustvarjalni tudi brez uporabe računalnika.

Če želite biti vedno med prvimi, ki uporabljajo najnovejše izdelke s tehnologijo snemanja v več formatih, je COOLPIX S80 pravi fotoaparat za vas, saj boste z njim lahko posneli videoposnetke HD s stereo zvokom. Trenutke boste ujeli med dogajanjem in med snemanjem sliko celo približali ali oddaljili. Če zaslon OLED z diagonalo 8,7 cm (3,5 palca) ni dovolj velik za obujanje spominov, lahko s kablom HDMI v trenutku prikažete slike in videoposnetke v visoki ločljivosti na združljivi televiziji.

S80 se lahko pohvali z modnim in presenetljivo tankim ohišjem v dveh barvah, zato ga lahko vedno vzamete s seboj, v enostavnem samodejnem načinu delovanja pa boste lahko posneli slike, ne da bi se morali ukvarjati s tehničnimi podrobnostmi. Pod ohišjem se skrivajo še druge tehnologije, kot na primer 5 funkcij za zmanjšanje zameglitve (vključno z zmanjšanjem vibracij (VR) v objektivu in zaznavanjem gibanja), ki zagotavljajo, da so posneti prizori taki, kot ste jih videli v realnosti.

Izvrstne rezultate zagotavlja tudi procesor fotoaparata, ki je zasnovan na Nikonovem izboljšanem procesorju za obdelavo digitalnih slik EXPEED C2. EXPEED C2 odpira nove možnosti fotografije z večjo kakovostjo slik, bolj natančnimi podrobnostmi in hitrejšo obdelavo. EXPEED C2 je prilagojen fotoaparatu COOLPIX S80 in zagotavlja čudovite fotografije ter videoposnetke ne glede na motiv.

ViewNX 2 je celovit paket programske opreme, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo fotografij in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki močno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Nove napredne funkcije za urejanje videoposnetkov izhajajo neposredno iz Nikonove priznane linije fotoaparatov DSLR in omogočajo ustvarjanje fantastičnih videoposnetkov. ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom, lahko pa ga prenesete tudi brezplačno.

COOLPIX S80 je na voljo v dveh barvah; črni in rdeči.

Nikon Corporation predstavlja tudi fotoaparat S8100, vendar ta model ne bo na voljo v Evropi.

Posnete slike lahko hitro in varno shranite z izboljšano storitvijo my Picturetown, Nikonovim brezplačnim spletnim prostorom za shranjevanje in skupno rabo digitalnih fotografij. Z istega mesta lahko videoposnetke iz fotografij predstavite prijateljem ali jih objavite v družabnih omrežjih, kot je Facebook. Na voljo imate 2 GB za tisoče fotografij in videoposnetkov, če pa potrebujete še več prostora, lahko svoje članstvo kadar koli nadgradite z računom Gold Account (Zlati račun).