2010-02-03

Nikon Coolpix S8000

Podjetje Nikon je danes najavilo najtanjši fotoaparat s širokokotnim objektivom z 10-kratno povečavo - S8000. Ta stilski, visokozmogljivi fotoaparat z možnostjo snemanja videa v visoki (HD) ločljivosti, ki v debelino meri zgolj 27,3 mm, je del nove linije fotoaparatov COOLPIX, ki bodo na voljo spomladi.

S8000 je idealen za vse, ki želijo fotoaparat z izjemno kakovostjo slike, ne da bi zato potrebovali s seboj velik in težak fotoaparat ali pa zapravljati čas s prilagajanjem nastavitev. Je preprost za uporabo s svojimi samodejnimi nastavitvami, vključno s štirimi naprednimi funkcijami proti zamazani sliki, nudi 14,2 milijona slikovnih točk in ima hiter zagonski čas ter sistem samodejnega ostrenja, ki je primerljiv s fotoaparati DSLR, tako da je fotoaparat takoj pripravljen. In če slika ne bi povsem zajela dogajanja, lahko takoj posnamete videoposnetek v visoki ločljivosti z namenskim gumbom za videoposnetke. Funkcija snemanja videoposnetkov v visoki (HD) ločljivosti nudi ločljivost 720p in zajame vse dogajanje pri impresivnih 30 posnetkih na sekundo.

Mark Pekelharing, vodja linije izdelkov za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B.V, je o tem povedal naslednje: "Vse te funkcije v fotoaparatu, od širokokotnega objektiva NIKKOR z 10-kratno povečavo in ED-elementi, do štirih funkcij proti zamegljeni sliki, skupaj nudijo najboljšo izkušnjo pri fotografiranju. Namenjen je vsem tistim, ki ne želijo porabiti časa za to, da bi spoznali delovanje fotoaparata, temveč želijo iti v dogajanje in posneti najboljše fotografije v vseh situacijah. Ker je s svojim tankim ohišjem tako priročen in ima izjemno hiter odzivni čas, boste vedno zajeli točno tisti popolni posnetek, ki ga vidite na LCD-zaslonu."

Visoka zmogljivost

Širokokotni objektiv NIKKOR z 10-kratno optično povečavo in elementi iz stekla z izjemno nizko disperzijo (ED) dajejo kristalno čiste rezultate, ne glede na to, ali zajemate slike ali pa snemate videoposnetke z visoko ločljivostjo (HD). Poleg tega vam daje svobodo, da posnamete čudovite podrobne posnetke motiva od blizu v makro načinu, kjer se lahko motivu približate na en sam centimeter, ali pa impresivne širokokotne in oddaljene tele fotografske posnetke, ki so kot nalašč za to, da npr. zajamete celotno nogometno ekipo.

Napredni sistem za nadzor bliskavice zagotavlja naravne rezultate v slabi svetlobi, izjemno jasna slika na 7,6-centimetrskem zaslonu z visoko ločljivostjo (921K pik) pa izboljša tako snemanje kot predvajanje, saj ima minimalne odseve celo v močni sončni svetlobi.

COOLPIX S8000 je opremljen s kreativnim drsnikom, novim načinom za prilagajanje slik brez uporabe OR. Svetlost, nasičenost barv in barvni ton lahko preprosto prilagodite z vrtljivim večnamenskim izbirnikom, da zagotovite, da slika kaže točno to, kar ste hoteli prikazati.

S fotoaparatom S8000 je lahko dobiti ostre slike, saj ima štiri funkcije proti zamegljenim slikam, celo pri premikajočih se motivih ali pri fotografiranju brez stojala zvečer in ponoči. Visoka svetlobna občutljivost ISO 3200 preprečuje nastanek zamegljenih fotografij pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi, pomaga pa ji še sistem zmanjševanja vibracij v objektivu. S tem se zmanjša učinek tresenja fotoaparata, posebej v slabi svetlobi ali pa tam, kjer je fotoaparat nestabilen. Napredno zaznavanje gibanja kompenzira gibanje fotoaparata ali motiva, kar je zelo uporabno, če zajemate športne posnetke ponoči ali v dvoranah. Hkrati pa s funkcijo za izbiro najboljšega posnetka (BSS) fotoaparat zajame največ deset zaporednih posnetkov in shrani najostrejšega.

Sistem obdelave slike je optimizirana različica Nikonove originalne obdelave slike EXPEED. Fotoaparat lahko poleg tega napajate z OR ali prenosnikom z napajalnikom za vmesnik USB, kar je idealno, če v bližini nimate vtičnice.

COOLPIX S8000 je na voljo v privlačni aluminijasti izvedbi z gumijasto oblogo za izboljšan oprijem, izbirate pa lahko med tremi barvami: črno, rjavo in šampanjsko srebrno.

Sedaj lahko svoje fotografije varno shranite v storitvi my Picturetown, brezplačni Nikonovi storitvi za shranjevanje in skupno rabo slik. S to storitvijo lahko prijateljem preprosto pokažete svoje fotografske trenutke in najljubše spomine organizirate v spletne zbirke. 2 GB prostora vam je na voljo brezplačno, kar je dovolj za tisoče spominov; če pa potrebujete več prostora, lahko svoje članstvo kadarkoli nadgradite v Zlati račun (Gold Account).