10-04-2008

Nikon COOLPIX S52 / S52c

Elegantna oblika in inovativne funkcije

Nikon predstavlja dva nova kompaktna digitalna fotoaparata iz zelo uspešne serije COOLPIX Style: COOLPIX S52 in S52C. Nova modela izstopata zaradi edinstvene in elegantne oblike »Wave-Design«, zaradi vsestranskih funkcij in preproste uporabe, istočasno pa se v njiju odseva tudi Nikonovo stremenje k inovativnosti in kakovosti. COOLPIX 52 in 52C sta namenjena samozavestnim uporabnikom, ki so odprti za nove tehnologije in ki cenijo edinstveno obliko ter velik izbor funkcij. Oba fotoaparata imata ločljivost 9 milijonov slikovnih točk in s tem zagotavljata nezaslišano ostre fotografije. Fotoaparata odlikuje tudi zmogljiv slikovni procesor EXPEED ter NIKKOR objektiv s 3-kratnim zoomom in optičnim VR-stabilizatorjem slike, ki je vgrajen tako, da zavzame kar najmanj prostora. Pri Nikonu pa so naredili še korak dlje, saj fotoaparat S52C ponuja tudi kompatibilnost z brezžičnim Wi-Fi omrežjem in neposredno povezavo z internetom: uporabnik lahko svoje fotografije deli s prijatelji ali pa kar s celim svetom takoj, neposredno iz fotoaparata.

Povezava s svetovnim spletom – COOLPIX S52C

Napredna in dodelana oblika ter bleščeča površina izpolnijo vsa pričakovanja o izgledu fotoaparata. COOLPIXS52C je tudi lahek in kompakten, ter ima najmodernejše funkcije: ločljivost 9.0 milijonov slikovnih točk, EXPEED slikovni procesor ter NIKKOR objektiv s 3-kratnim zoomom (ustreza 38-114mm) in optičnim stabilizatorjem slike s premičnimi skupinami leč, ki zagotavljajo izjemno kakovost fotografij. Z velikim 3-palčnim LCD zaslonom s širokim kotom gledanja in visokim kontrastom je fotografiranje in gledanje fotografij veliko lažje in prijetnejše, tudi pri močnem soncu.

Fotoaparat COOLPIX S52C omogoča še več zabave in kreativnosti - ker ima vgrajeno Wi-Fi funkcijo, lahko svojim prijateljem pošljete fotografije neposredno iz fotoaparata. Uporabniki interneta lahko na Nikonovi spletni strani »my Picturetown« ustvarijo lastno mapo za shranjevanje fotografij in videov. Kot Nikonov uporabnik lahko na spletno stran brezplačno shranite 2 GB podatkov, ki si jih lahko ogledajo znanci in prijatelji po vsem svetu.

Še ena kreativna funkcija je »Pictmotion«. Z njo lahko ustvarite sekvence filmov in fotografij, ki jih spremlja glasba in vizualni efekti po Vaši izbiri. Fotoaparat COOLPIX S52C pa ima vgrajene tudi tri izjemne in inovativne Nikonove funkcije: portretno samodejno ostrenje, ki zagotavlja zmerom posrečene portrete, izboljšano popravljanje učinka rdečih oči in D-osvetlitev za popravljanje tonov na fotografijah. Visoka občutljivost senzorja ISO 3200 omogoča zelo kratke čase zaklopa in s tem olajša fotografiranje motivov, ki se premikajo zelo hitro ter fotografiranje pri slabih svetlobnih pogojih.

Omenjene funkcije fotoaparata pa dopolnjuje še 15 načinov scene. Ti način fotografiranja prilagodijo različnim situacijam, kot so »Svetloba od zadaj«, »Sneg« ter »Sončni zahod« in makro funkcija, ki omogoča fotografiranje iz razdalje le 4cm.

Stil in zmogljivost – COOLPIX S52

S52 ima enake inovativne funkcije kot S52c, vendar je namenjen uporabnikom, ki brezžičnega povezovanja fotoaparata z internetom ne potrebujejo. S52 je zato tudi malo manjši (širina le 93mm) kot njegov bratec S52c.

Oba fotoaparata prepričata z zelo preprosto uporabo in dobro zastavljenimi meniji na zaslonu, v katerih lahko uporabnik najde naprednejše funkcije. COOLPIX S52c je črno-vijolične barve, COOLPIX S52 pa srebrn ali črno-vijoličen. *

* Izbor barv je odvisen od države, kjer ste kupili fotoaparat.

Začetek prodaje

Nikon COOLPIX S52 bo predvidoma na voljo konec aprila, S52c pa predvidoma v začetku maja 2008.

> COOLPIX S52c

> COOLPIX S52

Dodatne informacije

Opomba: Tehnični podatki, oblika, ime izdelka, pribor in začetek prodaje se lahko razlikujejo glede na državo, kjer ste kupili fotoaparat in morda niso enaki kot je zapisano v tej publikaciji. Pridržujemo si pravico do sprememb. April 2008 © 2008 NIKON CORPORATION