02-07-2008

Novi Nikon D700 - profesionalni aparat formata FX

Kompakten profesionalni fotoaparat formata FX z izredno občutljivim senzorjem CMOS z 12,1 milijona slikovnih pik, z razponom vrednosti ISO od 200 do 25.600 (razširljivo), obdelavo slik EXPEED in neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo 5 slik na sekundo. Prenosljiv in trpežen ter pripravljen na nepričakovane priložnosti za dober posnetek.

Nikon Europe vam z veseljem sporoča, da smo uvedli popolnoma digitalni fotoaparat SLR formata FX: Nikon D700 z loèljivostjo 12,1 milijona slikovnih pik, je zasnovan tako, da večjemu številu fotografov omogoča kakovost slike, kot je značilna za model Nikon D3, vendar v aparatu z manjšim ohišjem.

"Nikon D3 je postavil nov mejnik na področju fotografiranja akcije; veliko profesionalnih fotografov je zamenjalo znamko fotoaparata, pričakujemo pa, da se bo s prihodom modela D700 ta trend nadaljeval," direktor oddelka za profesionalne izdelke in NPS v podjetju Nikon Europe. Dodal je še: "D700 dosega odlične rezultate pri šibki svetlobi in visokih kontrastih, merilih, ki veljajo za današnje fotoaparate, ter tako potrjuje Nikonovo stalno zavezanost k razvijanju rešitev za jutrišnje fotografske potrebe."

D3 DNA

D700 je podedoval »obvezno« kakovost slike, kot jo ima D3. To dosega z enako osnovno tehnologijo, kot je visoko občutljivi slikovni senzor CMOS z 12,1 milijonoma efektivnih slikovnih pik, velikim razmikom med piksli in mikrolečo brez presledkov, ki omogoča jasne, čiste datoteke širokega razpona ISO. D700 je opremljen tudi z enakim inovativnim sistemom za hitro obdelavo slik EXPEED, 14-bitno pretvorbo A/D in 16-bitno obdelavo fotografij, ki omogočajo podrobno in boljšo gradacijo, zahtevano za izjemne povečave in reprodukcije.

FX na pohodu

D700 je idealen za vse, ki iščejo popolno uravnotežen fotoaparat DSLR za na pot, brez ogrožanja vzdržljivosti ali odpornosti na vlago in prah. D700 vključuje sistem za čiščenje slikovnega senzorja, ki z visokofrekvenčnimi vibracijami zmanjšuje kopičenje prahu na površini slikovnega senzorja. Litij-ionska baterija 1500mAh EN-EL3e omogoča odzivnost 5 posnetkov/s, z možnostjo do 8 posnetkov/s ob priklopu izbirnega baterijskega napajalnika MB-D10 za uporabo zmogljivih baterij 2500mAh EN-EL4a. To omogoča popolno združljivost napajanja za vse, ki že uporabljajo D3 in D300. Še en mejnik je praktična vgrajena bliskavica i-TTL s 24-mm objektivom, idealna za diskretno osvetlitev z bliskavico, ko je uporaba bliskavice običajne velikosti neprimerna.

Naredite popoln posnetek

Kljub privlačni ceni D700 ne sklepa kompromisov pri funkcijah: 40 milisekund dolga zakasnitev sprostitve zaklopa, natančen 51-točkovni sistem samodejnega ostrenja MultiCAM3500, obrezan format DX, ogled v živo z AF z zaznavanjem kontrasta, prikazanim na enakem 3-palčnem zaslonu LCD TFT z visoko ločljivostjo, kot ga imata D3 in D300. Ena od najpomembnejših prednosti fotoaparatov formata FX je iskalo – D700 je opremljen z izjemno pentaprizmo iz stekla, ki omogoča 95 % pokritost in prilagodljivo označitev točke AF za jasen pogled. Nova pametna funkcija je tudi možnost prikaza indikatorja navideznega horizonta med ogledom v živo, s čimer se določi položaj fotoaparata.

Čas je za NIKKOR

Kljub temu, da je D700 zasnovan za prihodnost, ne zanemarja preteklosti. 75-letnico prvega objektiva NIKKOR, in ko je bilo prodanih že več kot 40 milijonov objektivov, inteligentne tehnologije obdelave slik za nadzor obrobne osvetlitve (Vignette) in barvnega odstopanja fotografom omogočajo, da ponovno odkrijejo ustvarjalne možnosti objektivov NIKKOR F, ki jih že imajo. Za nove uporabnike so v sistemu Nikon Total Imaging System z možnostjo razširitve na voljo objektivi, bliskavice, programska oprema in dodatna oprema za vsak fotografski izziv danes in v prihodnosti.

D700 je opremljen z baterijo EN-EL3e, polnilnikom in programsko opremo Nikon Software Suite. V prodaji bo od julija 2008 po okvirni maloprodajni ceni 2599 EUR.