22-06-2018

Slavimo življenje gospoda Davida Douglasa Duncana

Ob novici, da nas je zapustil znani ameriški fotoreporter David Douglas Duncan, smo globoko užaloščeni. Vsi pri Nikonu žalujemo za dobrim prijateljem in sodelavcem ter izražamo iskreno sožalje.

Gospod Duncan je kot vojni fotograf poglobljeno poročal o pacifiški in korejski vojni ter o konfliktih v Vietnamu. V dolgi karieri je dela objavljal v revijah The New York Times, LIFE in številnih drugih publikacijah. Poleg novinarstva je bil poznan tudi po svojih upodobitvah Pabla Picassa.

Njegova naklonjenost naši slikovni tehnologiji je pripomogla k prepoznavnosti znamk Nikon in NIKKOR po vsem svetu, za kar mu bomo vedno hvaležni. V celotni karieri je bil odličen Nikonov partner in iskreno smo hvaležni za neizmeren delež, ki ga je novinarstvu prispeval v svojih 102 letih.

Ob njegovi izgubi izražamo iskreno sožalje, hkrati pa se želimo pokloniti čudovitemu prijatelju in partnerju, s katerim smo v zadnjem stoletju delili številne izzive in mnogo veselih trenutkov. V srcih Nikonove družine bo ostal za vedno.