2009-12-01

Neverjetne fotografije. Neverjetno enostavno

Družba Nikon je napovedala prihod najpreprostejšega in najbolj dostopnega fotoaparata DSLR doslej - fotoaparata D3000.

Jordi Brinkman, vodja oddelka za izdelke pri družbi Nikon Europe, je povedal: »Fotoaparat D3000 dokazuje, da fotoaparati DSLR niso zapleteni, saj je z njim snemanje čudovitih slik preprostejše kot kdaj prej. Zdaj se lahko resnično zabavate ob fotografiranju, način pomočnika pa vam pomaga, da dosežete najboljše rezultate s čim manj težavami.«

Fotoaparat D3000 je namenjen vsem, ki bi radi fotografirali, ne da bi jim bilo treba skrbeti za nastavitve. Izbirate lahko med več parametri motiva, fotoaparat pa bo naredil vse ostalo. Hitri odzivni čas zagotavlja, da ne boste nikdar zamudili pravega trenutka. 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja zagotavlja, da so vsi motivi ustrezno izostreni, svetlo iskalo pa omogoča, da vedno ujamete prav to, kar želite.

Senzor z 10,2 milijona slikovnih pik, visoko zmogljivi sistem obdelave slik EXPEED in izjemni objektiv NIKKOR zagotavljajo, da boste povsod ustvarili čudovite slike, ne glede na to, kaj delate ali kako se premika vaš motiv. Natančni sistem merjenja osvetlitve, občutljivost ISO 1600 in vgrajena bliskavica osvetlijo temne prostore.

Uporabniku, ki prvič uporablja fotoaparat DSLR, lahko pametni način pomočnika pomaga čim bolje izkoristiti možnosti, ki jih nudi fotoaparat DSLR. Poenostavi nastavitev fotoaparata in pokaže, kako lahko ustvarite boljše slike. Če želite, lahko razširite svoje možnosti fotografiranja, prav tako pa se lahko po želji osredotočite na svoj motiv fotografiranja. Fotoaparat D3000 upošteva vašo izbiro ter jo brez napora in samodejno izpolni.

Na 3-palčnem zaslonu LCD si lahko ogledate svoje fotografije skupaj z družinskimi člani in s prijatelji, zagotavlja pa tudi, da je retuširanje slik v fotoaparatu lahko zelo zabavno. Fotoaparat poleg načina pomočnika ponuja tudi menije grafičnega uporabniškega vmesnika, ki so večji in jih je preprosteje uporabljati zaradi pogoste uporabe slikovnih oznak namesto besedila. Raznovrstni zanimivi učinki obdelave slik v fotoaparatu omogočajo, da ustvarjalno obdelate svoje slike ter jih predstavite svojim prijateljem in družinskim članom.

Fotoaparat D3000 je nujno potreben pripomoček med kakršnim koli družinskim dogodkom ali izletom, ne glede na to, kaj počnete in kam se odpravite. Vsestranske tehnologije in trdna zunanjost fotoaparata so pripravljeni na kakršne koli dejavnosti, s katerimi se ukvarjate v prostem času. Edinstveni sistem za odpravljanje prašnih delcev z nadzorom pretoka zraka zmanjša vpliv prašnih delcev na slikovni senzor, zaradi kompaktne velikosti in teže naprave ter objektiva, zaščitenih s trdnim ohišjem, pa ne boste niti pomislili, da bi fotoaparat D3000 pustili doma.

- Senzor CCD z 10,2 milijona slikovnih pik. Tudi če fotografirate pri šibki svetlobi, lahko zaradi ločljivosti brez težav natisnete velike slike in izostrene povečane slike.

- 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja. Zagotavlja izostritev tudi pri hitro premikajočih se motivih. Ti so pogosto največji izziv za kompaktne fotoaparate.

- Hiter odziv. Čas vklopa in kratka zakasnitev zaklopa zagotavljata, da lahko posnamete posnetek skoraj takoj brez zakasnelega odzivnega časa, značilnega za kompaktne fotoaparate.

- Način pomočnika. Najpreprostejši način fotografiranja, pri katerem ni treba prebrati uporabniškega priročnika.

- 3-palčni zaslon TFT. Za tako dobre slike potrebujete izjemen zaslon, na katerem si jih boste lahko ogledali s prijatelji in z družinskimi člani.

- Sistem za obdelavo slik EXPEED. Edinstven sistem, ki zagotavlja barvite in svetle slike, podobne temu, kar ste videli z lastnimi očmi.

- Možnosti nadzora slike. Omogočajo prilagajanje videza in razpoloženja fotografij pred fotografiranjem.

- 3 slike/s (2,5 slike/s za D40) pri zaporednem fotografiranju Neprekinjeno fotografiranje omogoča snemanje hitro premikajočih se dogodkov s hitrostjo treh slik na sekundo.

- Intuitivna ergonomska oblika. Ko primete fotoaparat D3000, se lahko prepričate, da se popolnoma prilega vaši roki.

- Eleganten in nevsiljiv videz. Fotoaparat D3000 ni prepreka med vami in vašim motivom, zato so slike vedno videti naravne.

- Kompakten, lahek in vzdržljiv. Ne morete ga vstaviti v žep, vendar ga boste zaradi tako kakovostnih slik vedno pripravljeni nositi na ramenih.