05-01-2016

Nikon postavlja fotoaparat v središče ekosistema osebnih naprav z novo povezljivostjo SnapBridge

SnapBridge, ki uporablja prelomno tehnologijo Bluetooth® Low Energy, omogoča nemoteno stalno deljenje

Amsterdam, Nizozemska, 5. januar 2016: Družba Nikon Corporation sporoča, da je na trg uvedla aplikacijo SnapBridge, ki uporablja tehnologijo Bluetooth Low Energy, prelomno inovacijo, ki omogoča stalno brezžično povezavo s pametnimi napravami. Nikon je predstavil to napredno programsko opremo na prireditvi CES® 2016 kot del svojega načrta uvajanja inovacij.

Nikon s to potezo nadaljuje tradicijo inovacij na področju fotografiranja in spet vzbuja pozornost, saj je povezljivost SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth nemotena, energijsko učinkovita in ponuja fotografom kopico udobnih in povezanih storitev.

Ta tehnologija nakazuje Nikonovo usmerjenost v nadaljnje inovacije na področju programske opreme, pri čemer postavlja fotoaparat za del ekosistema osebnih naprav. SnapBridge bo standardna funkcija v skoraj vsakem Nikonovem fotoaparatu od leta 2016 naprej.

»Slike so v središču komunikacije in tudi fotoaparat naj bi bil. Naša inovacija SnapBridge povezuje Nikonove fotoaparate z osebnimi napravami za stalno komunikacijo. To resnično pomeni ustvariti univerzalni jezik fotografije,« je dejal Tadashi Nakajama, podpredsednik družbe, vodja trženjskega sektorja enote Imaging Business Unit pri družbi Nikon Corporation.

SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalen in takojšen prenos slik iz fotoaparata v pametno napravo sproti ob slikanju, kar spreminja fotografijo v družabno, povezano izkušnjo. To se dogaja samodejno, ne da bi bilo treba aktivirati prenosa slik iz fotoaparata, hkrati pa poraba energije ostaja majhna za obe napravi. Uporabnikom je med prenosom slik še naprej na voljo internetna povezljivost za mobilne naprave, tako da lahko med sinhronizacijo fotografij preverjajo e-pošto ali dostopajo do družabnih omrežij.

Seznanjanje Nikonovih fotoaparatov in pametnih naprav se začne z aplikacijo SnapBridge, ki je na voljo za sistema iOS in Android TM v Applovi trgovini App StoreSM in v Trgovini Google PlayTM*.
*Aplikacija bo na voljo za prenos neposredno z Nikonovega spletnega mesta, ki je na Kitajskem.

Glavne funkcije aplikacije SnapBridge

- Preprosta, intuitivna nastavitev za seznanjanje s pametnimi napravami
Nikonovi modeli z aplikacijo SnapBridge so lahko po namestitvi aplikacije stalno povezani s pametno napravo*. Za preprostejšo uporabo je treba povezavo konfigurirati samo enkrat, medtem ko je treba prejšnje aplikacije za prenos prek povezave Wi-Fi® nastaviti vsakič, ko se uporabnik poveže z napravo. Nastavitev SSID in gesla, ki se običajno zahteva pri prvem povezovanju, ni več potrebna. S fotoaparatom je lahko seznanjenih do pet pametnih naprav.
*Združljiv iPhone® in/ali iPad® ali pametne naprave z operacijskim sistemom AndroidTM.

- Samodejna sinhronizacija podatkov o lokaciji in datumu
Aplikacija SnapBridge zabeleži podatke o lokaciji in datumu porabnikove pametne naprave in fotoaparat samodejno sinhronizira z njimi, tako da pri potovanju v tujino ni treba ročno spreminjati datumov in podatkov o lokaciji v fotoaparatu. Uporabniki lahko začnejo fotografirati takoj ob prihodu, ne da bi jih skrbelo glede netočnih nastavitev lokacije in časa, ki se odražajo v podatkih slik.

- Nemoten prenos slik, celo med fotografiranjem
Fotografi lahko v meniju fotoaparata preklapljajo med možnostjo samodejnega prenosa slik med fotografiranjem ali po fotografiranju. Fotoaparat za prenos podatkov intuitivno preklopi iz načina Bluetooth Low Energy v Bluetooth, tudi ko je fotoaparat izklopljen. Slike se prenesejo v pametne naprave kot slike 2-MP (Full HD) v obliki JPEG. Prenesejo se lahko tudi izvirne slike JPEG.

- Vdelovanje avtorskih informacij
Z aplikacijo SnapBridge je mogoče v sliko priročno vdelati avtorske informacije. Uporabniki lahko za vdelavo v sliko izberejo največ dve vrsti informacij, od informacij o avtorskih pravicah in o sliki do dodatnih besedil in logotipov za osebno zaščito in identifikacijo slike.

- Funkcije daljinskega upravljanja med fotografiranjem
Funkcija daljinskega fotografiranja* aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da pred sprožitvijo zaslonke prek aplikacije sproti potrdijo slike iz objektiva na zaslonu pametne naprave. Poleg tega je mogoče prek pametnega telefona nadzirati tudi zoom in samodejni časovnik fotoaparata, kar ponuja številne možnosti in večjo svobodo med fotografiranjem.
*Daljinsko fotografiranje je mogoče le s fotoaparati z nameščenim Wi-Fijem.

- Nemoteno deljenje na družabnih omrežjih in storitvi NIKON IMAGE SPACE
Aplikacija SnapBridge podpira nemoteno deljenje na aplikacijah družabnih omrežij. Z registrirano številko Nikon ID uporabniki prejmejo neomejeno spletno shrambo za slike 2-MP v storitvi NIKON IMAGE SPACE. Slike, prenesene v pametne naprave v obliki 2-MP, je mogoče v aplikaciji SnapBridge konfigurirati za samodejno nalaganje v račun za storitev NIKON IMAGE SPACE.