Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

Ne glede na to, ali potujete po svetu ali raziskujete kraje, bližje domu, boste lahko s fotoaparatom dosegli najboljše le, če imate tudi neverjeten objektiv, ki je dovolj zmogljiv in hkrati prilagodljiv za posnetke, ki vašo fotografijo ločijo od drugih.
Dejavniki, kot so spreminjajoči se svetlobni in vremenski pogoji, fotografom ponujajo neskončno izzivov in priložnosti. Vendar samo dejstvo, da ste na pravem mestu, brez pravega objektiva ne zadostuje, da bi lahko dosegli vse, kar zahteva ustvarjalna kompozicija.
En fotograf. En dan. Pet objektivov. Nikon je španskemu fotografu Ibaiu Acevedu (Ibai Acevedo) postavil izziv, da s petimi različnimi objektivi NIKKOR s fiksno goriščnico v enem dnevu fotografira pet različnih lokacij v rodni Barceloni. Nikon je želel pokazati, kako objektiv s fiksno goriščnico fotografu mogoča, da se povsem preda destinaciji in interaktivno sodeluje s prizorom okoli sebe ter tako ustvari izjemne fotografije.

Sprane plaže | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Plaže so polne stvari, ki lahko odvrnejo pozornost, vendar je objektiv AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED idealen za tako okolje. Ker je širokokoten, brez popačenja zajame okolje in ozračje ter tudi v močni svetlobi zagotavlja jasne posnetke. Zaradi majhne globinske ostrine lahko Ibai z izjemno ostrino fotografira reševalca, morje senčnikov v ospredju kadra pa je mehko zamegljeno.

Poulično življenje | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

V morju ljudi je morda težko najti dober posnetek, vendar se da vedno presekati skozi množico in poiskati druge motive, ki gledalca potegnejo v sliko. Ibai je našel položaj nad množico, ki izpostavlja kontrast med vrvečo promenado in mirnim prizorom nad njo. Objektiv AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G je to izjemno kompozicijo še dodatno izpopolnil. Zaslonka objektiva zagotavlja odlično globinsko ostrino, ki daje sijajno teksturo tunelu dreves, zadnji del slike pa zamegli.

Abstraktna arhitektura | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Pri fotografiranju arhitekture se lahko poigrate s kompozicijo in globinsko ostrino. Objektiv AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G izstopa s svojim hkratnim zajemom globine in širokih kotov, pri tem pa je učinkovit tudi pri slabi svetlobi, če fotografirate v zaprtih prostorih. V nasprotju s tisočimi značilnimi slikami cerkve Sagrada Familia je Ibai to znamenitost posnel kot odsev v bližnjem jezeru. Z objektivom je posnel tako fotografijo, da bi jo skoraj zamenjali za oljno sliko – posnetek je uokvirjen v rahlem valovanju in rastju.

Popoln portret | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Eden od užitkov fotografije na potovanjih je pripoved, ki jo predstavljajo obrazi. Številna mesta imajo zgodovinske predele, ki ponujajo zanimive kulise za bližnje portrete. Gotska četrt Barcelone je bila kot nalašč za predstavitev, kaj vse zmore AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.
To je idealen objektiv za portrete, ki zajame tudi najmanjšo podrobnost. Omogoča gladek učinek »bokeh«, ki osredotoči gledalčevo oko.

Idealen sončni zahod | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Sončni zahodi so čudoviti, vendar tudi zelo pogosti v fotografiji. Med milijoni enakih slik je težko posneti tako, ki izstopa. Ibai je fotografiral zabaviščni park, ki gleda na lepo cerkev, imenovano Temple Expiatori del Sagrat Cor. Zapeljal se je z enim od zabaviščnih vlakcev, kar mu je dalo zelo visok zorni kot, in zajel je lahko tako cerkev kot tudi pojemajočo svetlobo sončnega zahoda. Objektiv AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G je bil ključen element posnetka, saj se zaradi občutljivosti pri slabi svetlobi zlahka prilagaja spreminjajoči se svetlobi večera.

Kaj je v vaši torbi z opremo?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G