Nikon Imaging | Evropa | Slovenija

JAZ SEM Nadia Meli, poročna fotografinja

Nadia je bila rojena v Italiji, odraščala je v Nemčiji, trenutno pa živi v Brightonu v Angliji. Svoj posel s poročnimi fotografijami je odprla pred osmimi leti, danes pa poroke fotografira po vsem svetu. Hkrati vsako poletje potuje v Italijo, da posname lepoto in čarobnost italijanskih porok. Smisel njenega življenja je ljudem dati občutek, da so ljubljeni in da nekomu pripadajo. Nadia to dela z lepoto, saj je prepričana, da ljubezen naredi lepoto vidno.

Njen slog vodita njena vizija in namen: občutek pripadnosti. Njena največja strast so ljudje, njihove zgodbe, življenja in opazovati, kako oživijo. Zaradi tega je začela poučevati na delavnicah in v spletnih tečajih, kjer se osredotoča na razvoj vizije fotografov, ne zgolj na slog urejanja.
Nadia Meli

Vprašanja in odgovori

Kako ste se začeli ukvarjati s poročno fotografijo?
Prvi fotoaparat sem dobila pri devetnajstih letih, ko sem se preselila v London in začela eksperimentirati s fotografiranjem mesta. Hkrati sem se zaljubila v oboje, v mesto in fotografijo. Naslednja štiri leta sem fotografirala samo za zabavo, zase. Ko sem diplomirala iz teologije, sem ugotovila, da me nič ne osrečuje bolj kot fotografija in da se želim v življenju ukvarjati samo s tem. Tako sem začela svoj posel, brez načrtov. Želela sem samo čim več fotografirati. Potem sem marca 2010 fotografirala na prijateljevi poroki in se nikoli več ozrla nazaj. Rada tudi gostim delavnice za fotografe, kjer se zelo osredotočim na to, da najdejo svoj slog in vizijo.

Tako sem tudi začela spletni tečaj The Signature Style System, ki je namenjen fotografom, ki želijo odkriti svoj slog in glas v tej industriji.

Kateri poročni običaj najraje fotografirate?
Veliko jih je, težko se je odločiti za enega samega. Eden najljubših je, ko se mladoporočenca sprehodita do oltarja pod točo konfetov – to je vedno zelo dober posnetek! Vendar osebno so mi najljubši govori. Všeč mi je, kako polni čustev so!

Kaj je največji izziv pri fotografiranju poroke?
Moraš biti hiter in na sto mestih hkrati. Večina trenutkov na poroki je edinstvenih in ne dobiš druge priložnosti, zato moraš biti oster kot britev in vseskozi osredotočen, kar pa je lahko zelo naporno. Običajno sploh ne opazim, kako napeta sem, dokler ni vsega konec!