Uporaba širokokotnih objektivov NIKKOR za odkrivanje nepričakovanih linij Varšave

Varšava je znana po raznoliki arhitekturi, ki odraža dolgo in slikovito zgodovino mesta. Torej kraj, ki je za nemškega fotografa Maxa Leitnerja kot nalašč, da bi nekoliko drugače fotografiral osupljivo arhitekturo.
Oglejte si, kako je Max s širokokotnimi objektivi NIKKOR zajel edinstvene linije mestne arhitekture in hkrati vključil profesionalnega urbanega tekača prostega sloga Bennija Gramsa. Pri tem izziva perspektivo in ustvarja optične prevare, da v gledalcu vzbudi vprašanje, kaj se dogaja znotraj kadra.

Max Leitner je o svoji izkušnji povedal: »Obdajajo nas zanimive linije in vedno me je privlačil potencial fotografije, da razčleni to okolje. Linijam sodobne arhitekture prepustim, da me vodijo in včasih tudi zavedejo, saj mi gledalec omogoča, da vsakdanje preoblikujem v novo vizualno upodobitev. Z abstrakcijo in manipuliranjem teh linij skozi kompozicijo lahko pred preizkušnjo postavimo gledalčevo dojemanje prostora. V Varšavo smo prišli, da bi videli, kako daleč lahko premaknemo te meje, in hkrati v vsej njeni lepoti pokažemo še čudovito sodobno arhitekturo mesta.«

Max je za fotografiranje uporabil D850 in te širokokotne objektive NIKKOR:

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR – Ta ultra širokokotni objektiv ima zmanjšanje tresljajev, ki zagotavlja mirne slike tako za tipalo kot v iskalu. Optična zasnova zagotavlja odlično ločljivost in kontrast v različnih pogojih.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED – Izredno širokokoten, svetlobno močan objektiv za profesionalce ima nanokristalno prevleko za zmanjšanje podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja. Zagotavlja ostrino od središča do roba, ki presega ostrino primerljivih objektivov s fiksno goriščnico.

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED – Ta profesionalni, svetlobno izjemno močan širokokotni objektiv zagotavlja izjemno ostre posnetke celo pri šibki svetlobi. Njegova velika svetlobna moč zagotavlja tudi svetlo sliko v iskalu, odlikuje pa ga še tihi pogon Silent Wave Motor za hitro in tiho samodejno ostrenje.

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G – Profesionalni, širokokotni objektiv z enojno goriščno razdaljo in hitro zaslonko f/1,4. Odlikuje ga asferični element leče za vrhunsko ločljivost in kontrast. Ta objektiv je robusten in zanesljiv, njegova optična zmogljivost pa pomeni, da je idealen za tiste fotografe, ki potrebujejo zares zmogljiv objektiv.

Kaj je v vaši torbi z opremo?

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

D850