Nadia Meli

Poroke

Ljudje so moja strast – in s fotografijo vstopam v njihova življenja in njihove zgodbe.

Biografija

Nadia Meli je bila rojena v Italiji in je odraščala v Nemčiji. Je mednarodna fotografinja, specializirana za fotografiranje intimnih in skrivnih porok po Evropi. Nadia je podjetje za fotografiranje porok odprla leta 2010, potem ko je fotografirala številne poroke svojih prijateljev. Od takrat je fotografirala na stotine porok po vsem svetu, njeno delo pa je bilo objavljeno v številnih revijah in spletnih blogih. Zaradi edinstvenega, naravnega in pristnega sloga fotografiranja je postala priznana fotografinja na svojem področju. Njena največja strast so ljudje, njihove zgodbe in njihova življenja ter opazovanje, kako tisti posebni trenutki oživijo. Zato je leta 2015 začela izvajati delavnice in spletne tečaje, pri katerih se osredotoča na razvoj vizije fotografov ter jim pomaga najti način za lastno umetniško izražanje in lasten slog.Kaj je v moji torbi

»Nikonova oprema je neverjetna. Z njo lahko ustvarjam fotografije, ki so izjemno natančne in polne barv. Močno verjamem v učinkovitost in ta komplet je vse, kar potrebujem za fotografije, ki jih želim posneti.«D750

Eden prvih Nikonovih fotoaparatov, ki sem jih uporabljala, je bil D700 – oboževala sem ga, še zlasti ker je lahko zajel čudovite barve in pastele. Njegov naslednik, D750, je čudovit napredek prvotnega kosa opreme. Je izjemno hiter, kar je pri poročni fotografiji zelo pomembno, in ima kompaktno ohišje, kar pomeni, da se lahko prosto gibam, ne da bi pri tem motila goste. Zmogljivosti fotografiranja pri šibki svetlobi so zelo priročne za nočne fotografije sprejema, ko se začne zabava.

Ogled fotoaparata

D850

D850 je čudovit – prava zver! Razpon občutljivosti ISO od 64 do 25.600 je brez primere in je za fotografa, ki ne mara uporabljati bliskavice, odlična funkcija – funkcija, ki jo pri svojem delu redno uporabljam. Njegova občutljivost na svetlobo, odtenki in izražanje pomenijo tudi, da so končne slike v datotekah RAW čudovite in polne barv. D850 je prevzel mesto mojega novega najljubšega fotoaparata.

Ogled fotoaparata

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

85-milimetrski objektiv je vrhunski objektiv. V bistvu ga večino časa uporabljam v kombinaciji s 35-milimetrskim. Je svetlobno močan, barve so neverjetno lepe, nanokristalna prevleka pa zmanjšuje učinke podvojenih virov svetlobe in notranjega odboja. Obožujem ga!

Ogled objektiva

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Še en ključni del moje opreme je 35-milimetrski objektiv. Ta svetlobno močan širokokotni objektiv f/1,4 je veliko bolj primeren za fotografiranje pri šibki svetlobi. V kombinaciji s fotoaparatom D850 je popoln za akcijsko fotografiranje ponoči. To je objektiv, na katerega se res lahko zanesem.

Ogled objektiva

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ta objektiv je res preprost za uporabo. Ko pogledaš skozenj, imaš občutek, da stvar gledaš s svojimi očmi. In ravno zato je še vedno tako priljubljen med fotografi porok. Njegova velika zaslonka f/1,4 zagotavlja svetlo sliko v iskalu, zato je idealen za fotografiranje pri šibki svetlobi, ko potrebuješ manjšo globinsko ostrino.

Ogled objektiva

AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED

Pri fotografiranju porok je vedno uporabno, če imaš v fotografski torbi makro objektiv, ki ga lahko uporabiš za posnetke manjših podrobnosti od blizu, denimo cvetja ali zanimivega kosa čipke na poročni obleki. Ta objektiv je popoln – razmerje reprodukcije je 1 : 1, sistem zmanjševanja tresljajev VR pa zagotavlja hitro in jasno ostrenje pri fotografiranju iz roke.

Ogled objektiva

Spoznajte druge Nikonove ambasadorje