Hrestač v temi

Nikon D3400 – Hrestač v temi

Nikon je z Melisso Chapski in plesnim fotografom Laurentom Liotardom sodeloval pri ekskluzivnem fotografskem projektu, s katerim želi predstaviti, kako novi Nikon D3400 – fotoaparat D-SLR formata DX za začetnike – poenostavlja visokokakovostno fotografiranje in takojšnje deljenje fotografij z drugimi.

Z oznako #D3400vtemi si oglejte Melisso, ki pleše svetovno znano božično klasiko, in kako so gledališče De Brakke Grond v Amsterdamu preuredili za to edinstveno priložnost.

Nikon D3400 – fotografiranje pri šibki svetlobi | »Ples Sladkorne vile« v temi

Nikon predstavlja »Ples Sladkorne vile v temi« iz baleta Hrestač

Laurent Liotardo

Laurent prihaja iz Marseilla na jugu Francije, zdaj pa živi v Londonu in se že več kot deset let profesionalno ukvarja s fotografijo; njegova področja so ples, film in poročna fotografija.

Z Laurentovo strastjo do fotografije se lahko meri samo njegov osnovni navdih – balet. Poklicno se z baletom ukvarja od sedemnajstega leta starosti in v svoji karieri je nastopal po vsej Franciji, potem pa se je leta 2003 preselil v Združeno kraljestvo in se pridružil ansamblu angleškega nacionalnega baleta, s katerim pleše še danes. Laurent že leta uporablja Nikonove fotoaparate, predvsem D810, D5 in D700, ter je navdušen uporabnik objektivov s fiksno goriščnico NIKKOR (AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED), ki jim daje prednost pred vsemi drugimi objektivi.

Melissa Chapski

Melissa Chapski ima devetnajst let in pleše od svojega petnajstega leta – kar je v svetu baleta kratko obdobje. Prihaja iz Massachusettsa v Združenih državah, plesa pa se je učila v okviru profesionalnega programa usposabljanja na ustanovi Ellison Ballet v New York Cityju. Zdaj živi v Amsterdamu, kjer od avgusta 2015 pleše v ansamblu Junior Company nizozemskega nacionalnega baleta. Sodelovala je na številnih mednarodnih tekmovanjih in osvojila zlato medaljo na mednarodnem baletnem tekmovanju v Indianapolisu ter nagrado Youth America Grand Prix, oboje leta 2015.