Prebijanje skozi kaos

»Prebijanje skozi kaos« Tokia z vsestranskimi objektivi z zoomom NIKKOR

Od z neonskimi lučmi prepojenega nočnega življenja do edinstvenega ravnovesja med tradicijo in sodobnostjo – z dih jemajočo urbano krajino je Tokio prava izbira za popotne fotografe.

Ker je tudi največje mesto na svetu in Nikonovo rojstno mesto, je Nikon izzval poljskega popotnega fotografa Lukasza Palko, da posname bistvo Tokia – da se »prebije skozi kaos« in osredotoči na elemente, zaradi katerih je Tokio tako poseben. 

Oglejte si, kako so vsestranski objektivi z zoomom NIKKOR Lukaszu omogočili, da je izpostavil trenutke v živahnem okolju in zajel čudovite fotografije, ki prikazujejo določene podrobnosti sredi kaosa japonskega glavnega mesta.

Ko je komentiral svojo izkušnjo, je Lukasz Palka povedal: »Kot popotni fotograf iščem vzdržljivo in vsestransko opremo, ki zagotavlja zajemanje zaporedja posnetkov z enim samim ohišjem in objektivom. Tokio ponuja ogromno možnosti za potencialno fotografijo in vsak od štirih objektivov, ki sem jih uporabil pri tem fotografiranju, mi je omogočil, da sem se prebil skozi kaos tega neverjetnega mesta in izpostavil ključne elemente, ki ga naredijo tako posebnega. Končne slike odražajo mojo strast – da ljudem omogočim vpogled v to ikonično metropolo z druge perspektive.«

Lukasz je fotografiral s fotoaparati D5, D500 in D7500 ter vsestranskimi objektivi z zoomom NIKKOR:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: ta izjemno kompaktni vsestranski objektiv je primeren za tiste, ki želijo potovati lahko, a ne na račun kakovosti slike. Sistem za zmanjšanje tresljajev omogoča, da objektiv zagotovi jasne slike, tudi pri fotografiranju iz roke na koncu dosega teleobjektiva.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: ta standardni zoom objektiv je primeren za vse fotografe formata FX z omejenimi sredstvi, saj omogoča vsestranskost in zmogljivost tudi pri fotoaparatih z visoko ločljivostjo. Ta kompaktni objektiv ima fiksno zaslonko f/4 in vsestransko goriščno razdaljo od 24 do 120 mm, nanokristalna prevleka pa učinkovito odpravlja podvojene vire svetlobe in notranji odboj.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: ta visokozmogljivi zoom objektiv formata FX lahko preprosto prehaja iz širokokotnega v zoom teleobjektiv. Če raziskujete novo mesto in imate v fotografski torbi prostora za samo en objektiv, je ta prava izbira.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: ta objektiv omogoča zelo širok razpon goriščne razdalje, kar je kot nalašč za fotografiranje pokrajine. Ponaša se tudi z Nikonovim sistemom za zmanjšanje tresljajev, ki omogoča fotografiranje s fotoaparatom v roki tudi z do štiri stopnje daljšim časom zaklopa, pri čemer ustvarite jasne slike.