PARTNERSTVO NIKON-NOOR

NOOR je kolektiv profesionalnih fotoreporterjev in dokumentarnih pripovedovalcev, ki se posveča dvigu ozaveščenosti o sodobnih težavah, ki pestijo ves svet. Njegovi fotografi prihajajo iz držav po vsem svetu, ki delajo na individualnih ali skupinskih projektih.

NIKON IN NOOR ZDRUŽUJETA MOČI ZA PROJEKTE IN IZOBRAŽEVANJE

Podjetje Nikon je ponosno na dolgotrajno partnerstvo s kolektivom NOOR, v katerem so vrhunski fotoreporterji, ki dokumentirajo kompleksne težave današnjega sveta. Poleg podpore obsežnim fotografskim projektom agencije NOOR, kot je Razmislimo o hrani (Food For Thought), ki raziskuje oskrbovalno verigo s hrano, Nikon z agencijo NOOR sodeluje tudi pri izobraževanju, ki naj bi navdihnilo nadobudne dokumentarne fotografe.

Po vsej Evropi redno organizirajo tečaje akademije Nikon-NOOR za najbolj perspektivne fotoreporterje, kjer se ti novih znanj učijo od najboljših profesionalcev na tem področju. Udeleženci imajo priložnost individualnega pregleda portfeljev, učijo se tudi tehničnih spretnosti, tako pri fotografiranju kot pri postprodukciji, od profesionalcev pa dobijo tudi številne nasvete o tem, kako najti trg za svoje zgodbe.

AKADEMIJA NIKON-NOOR

Ne čakamo, da bi se nova generacija pripovedovalcev zgodb prebila na plano. Temveč jih v njihovih državah dejavno spodbujamo s šolninami. Od leta 2009 so nekateri vodilni dokumentarni fotografi podjetja NOOR postali mentorji na akademiji Nikon-NOOR. Potujejo po vseh evropskih območjih in svoje znanje delijo s fotoreporterji, ki se še razvijajo. Na delavnicah od Kazahstana do Istanbula, Švedske in Poljske smo usposobili že več kot 1000 udeležencev iz več kot 70 držav.

Mentorji NOOR akademiji prispevajo več kot samo fotografsko znanje. Udeležencem pomagajo, da se naučijo, kako stopnjevati fotografije, prodati svoje zgodbe in pri fotografiji razviti edinstven pristop. Delijo tudi ključno znanje s terena in nasvete, kako delati z lokalnimi vodiki, ter varnostne napotke – številni udeleženci mojstrskih delavnic bodo namreč delovali na kriznih območjih.

Vendar se s tem pomoč še ne konča. V akademiji Nikon-NOOR udeleženci postanejo del rastoče mreže drugih mladih in profesionalnih fotografov, ki jim bodo pomagali na njihovi karierni poti.