Nina Berman

Nina Berman je dokumentarna fotografinja iz ZDA, ki se ukvarja zlasti s politično in družbeno krajino Amerike. Izdala je že dve odlično sprejeti monografiji: »Škrlatna srca – vrnitev iz Iraka« (Purple Hearts – Back From Iraq), v kateri so portreti in pogovori z ranjenimi veterani, ter »Domovina« (Homeland), ki raziskuje militarizacijo ameriškega življenja po 11. septembru.

Pep Bonet

Pep Bonet je večkrat nagrajeni filmar in fotograf iz Španije, ki prikazuje močna občutenja trenutkov z vsega sveta, ki predstavljajo neuravnoteženi svet, v katerem živimo. Njegovi dolgoročni projekti se osredotočajo na težave Afrike, njegov še vedno trajajoči projekt o epidemiji HIV/AIDS pa je botroval izidu več knjig in številnim razstavam po svetu. Pep je poznan tudi po dolgoročni reportaži znane skupine Motörhead.

Andrea Bruce

Ameriška dokumentarna fotografinja Andrea Bruce v svojem delu izpostavlja težave ljudi, ki živijo na območjih, ki jih je razdejala vojna. Več kot 10 let je ustvarjala dokumentacijo o najbolj nemirnih območjih na svetu, pri tem pa se je osredotočila na Irak in Afganistan. Kot fotografinja je bila zaposlena pri Washington Postu, med njenimi nagradami pa je tudi visoko priznanje združenja White House News Photographers Association.

Alixandra Fazzina

Alixandra Fazzina iz Velike Britanije se pri fotografiji osredotoča na oborožene konflikte, o katerih mediji ne poročajo, in na humanitarne posledice vojne. Kot neodvisna fotoreporterka je delala v vzhodni Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Aziji. Njena knjiga »Milijon šilingov« (A Million Shillings) dokumentira selitev migrantov in beguncev iz Somalije.

Stanley Greene

Stanley Greene iz ZDA je dokumentiral vse, od punk scene v San Franciscu v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja do padca berlinskega zidu, lakote v Sudanu, posledic zastrupitve s plinom v Bhopalu in konflikta z uporniki v Čečeniji. Njegova knjiga »Črni potni list« (Black Passport) je bila objavljena leta 2010, za svoje delo pa je prejel tudi 5 nagrad World Press Photo.
Stanley Greene je bil ustanovni član agencije NOOR. Umrl je 19. maja 2017 v Parizu, Franciji.

Tanya Habjouqa

Tanya Habjouqa iz vzhodnega Jeruzalema je nagrajena fotografinja, novinarka in izobraževalka. Največ se ukvarja s spolom, predstavitvijo drugosti, razlastitvijo in človeškimi pravicami, še zlasti pa se osredotoča na nestabilno sociopolitično dinamiko Bližnjega vzhoda. Za projekt »Zasedeni užitki« (Occupied Pleasures) je dobila nagrado World Press Photo, zaključila pa ga je z izdajo knjige.

Yuri Kozyrev

Yuri Kozyrev iz Rusije že 25 let pokriva dogodke, ki spreminjajo svet, od razpada Sovjetske zveze do iraške vojne, kjer je pogodbeno delal za revijo TIME. V zadnjem času je dokumentiral arabske revolucije ter njihove posledice v Bahrajnu, Jemnu, Tuniziji, Egiptu in Libiji. Razstavlja po vsem svetu in je prejemnik več mednarodnih nagrad.

Bénédicte Kurzen

Francoska dokumentarna fotografinja Bénédicte Kurzen je kariero začela s pokrivanjem konfliktov v Gazi, Iraku in Libanonu. Zadnjih 10 let se njeno delo osredotoča na Afriko, kjer raziskuje družbo po apartheidu v JAR, zadnje čase pa se osredotoča na Nigerijo. S štipendijo Pulitzerjevega centra je ustvarila svoj nigerijski opus z naslovom »Država, ki so jo zapustili bogovi« (A Nation Lost To Gods).

Sebastián Liste

Španski dokumentarni fotograf in sociolog Sebastián Liste dokumentira globoke kulturne spremembe in sodobne težave Latinske Amerike in Mediterana. Specializiran je za dolgoročne, poglobljene projekte, ki družbam postavljajo ogledalo, v katerem so vidne vse družbene posledice političnih odločitev. Projekti, kot je »V notranjosti« (On The Inside), ki je študija zaporniškega življenja v Venezueli, so mu prinesli številne nagrade.

Kadir van Lohuizen

Kadir van Lohuizen, Nizozemec, ki je verjetno najbolj znan po dolgoročnih projektih o sedmih rekah sveta, naraščajočih ravneh morja, diamantni industriji in migraciji v obeh Amerikah. Projekt o diamantih je kronal s fotoknjigo »Diamanti so pomembni« (Diamond Matters), ki je prejela nagrado World Press Photo, projekt Via PanAm pa je zdaj na voljo kot potujoča razstava in knjiga.

Jon Lowenstein

Ameriški fotoreporter Jon Lowenstein se ukvarja zlasti z dolgoročnim, poglobljenim dokumentarnim raziskovanjem, v katerem se sooča z močjo, revščino, rasno diskriminacijo in nasiljem. Njegov projekt »Senčno življenje ZDA« (Shadow Lives USA) sledi poti migrantov iz Srednje Amerike, njegovi projekti pa pokrivajo tudi posledice potresov na Haitiju in socialno nasilje v Gvatemali. Je prejemnik več nagrad in TED Global Fellow.

Francesco Zizola

Italijanski dokumentarni fotograf Francesco Zizola pokriva večje oborožene konflikte po vsem svetu, pri čemer se osredotoča na družbene in humanitarne težave ter opozarja na pozabljene krize, ki jih svetovni mediji prezrejo. Je prejemnik 10 nagrad World Press Photo, pod njegovim imenom pa je izšlo že 7 knjig, vključno z »Rojen nekje« (Born Somewhere), v kateri dokumentira življenjske pogoje otrok v 27 državah.