Akademija Nikon-NOOR

Ne čakamo, da bi se nova generacija pripovedovalcev zgodb prebila na plan. Temveč jih v njihovih državah dejavno spodbujamo s šolninami. Od leta 2009 so nekateri vodilni dokumentarni fotografi podjetja NOOR postali mentorji na akademiji Nikon-NOOR. Potujejo po vseh evropskih območjih in svoje znanje delijo s fotoreporterji, ki se še razvijajo. Na delavnicah od Kazahstana do Istanbula, Švedske in Poljske smo usposobili že več kot 1000 udeležencev iz več kot 70 držav.

Mentorji NOOR akademiji prispevajo več kot samo fotografsko znanje. Udeležencem pomagajo, da se naučijo, kako stopnjevati fotografije, prodati svoje zgodbe in pri fotografiji razviti edinstven pristop. Delijo tudi ključno znanje s terena in nasvete, kako delati z lokalnimi vodiki, ter varnostne napotke – številni udeleženci mojstrskih delavnic bodo namreč delovali na kriznih območjih.

Vendar se s tem pomoč še ne konča. V akademiji Nikon-NOOR udeleženci postanejo del rastoče mreže drugih mladih in profesionalnih fotografov, ki jim bodo pomagali na njihovi karierni poti.