Partnerstvo Nikon-NOOR

NOOR je kolektiv profesionalnih fotoreporterjev in dokumentarnih pripovedovalcev, ki se posveča dvigu ozaveščenosti o sodobnih težavah, ki pestijo ves svet. Njegovi fotografi prihajajo iz držav po vsem svetu, ki delajo na individualnih ali skupinskih projektih.

Nikon in NOOR združujeta moči za projekte in izobraževanje

Podjetje Nikon je ponosno na dolgotrajno partnerstvo s kolektivom NOOR, v katerem so vrhunski fotoreporterji, ki dokumentirajo kompleksne težave današnjega sveta. Poleg podpore obsežnim fotografskim projektom agencije NOOR, kot je Razmislimo o hrani (Food For Thought), ki raziskuje oskrbovalno verigo s hrano, Nikon z agencijo NOOR sodeluje tudi pri izobraževanju, ki naj bi navdihnilo nadobudne dokumentarne fotografe.

Po vsej Evropi redno organizirajo tečaje akademije Nikon-NOOR za najbolj perspektivne fotoreporterje, kjer se ti novih znanj učijo od najboljših profesionalcev na tem področju. Udeleženci imajo priložnost individualnega pregleda portfeljev, učijo se tudi tehničnih spretnosti, tako pri fotografiranju kot pri postprodukciji, od profesionalcev pa dobijo tudi številne nasvete o tem, kako najti trg za svoje zgodbe.

Akademija Nikon-NOOR

Nadebudni fotoreporterji skupaj z mentorji iz agencije NOOR pregledujejo portfelje, se učijo razporejati fotografije in urejanja in razvijanja zgodb. Akademija omogoča intenzivno interakcijo ena na ena s priznanimi fotografi – ne glede na to, ali gre za tehnična vprašanja ali za vstop na svetovno tržišče fotografij. To je enkratna priložnost, za razvijanje osebne vizije in pridobivanje znanja in uporabnih poznanstev.