Podpiranje lokalnih skupnosti

Ponosni smo na pobude, ki jih podpiramo, in na trud svojega osebja pri tem, da bi svet naredili boljši za vse. Toda ti projekti, ki jih vodijo lokalne ekipe v državah, so le en način vračanja evropskim skupnostim.

Dekliški dan – Nemčija

Nikon GmbH se je pridružil državni pobudi, ki spodbuja najstnice pri odločanju za poklice, ki jih tradicionalno opravljajo moški. Dekleta, stara od 13 do 15 let, so povabili na tehnično delavnico mikroskopije in fotografije.

Krvodajalska akcija – Rusija

Nikon Russia dvakrat letno organizira dogodek s krvodajalsko akcijo, s katerim podpira otroke s krvnimi boleznimi. Donirano kri podarijo nacionalnemu raziskovalnemu centru za pediatrično hematologijo, onkologijo in imunologijo Dmitry Rogachev, ki zagotavlja zdravstveno oskrbo več kot 500 otrokom s krvnimi motnjami.

Čiščenje obale – Nizozemska

Nikon Europe in Nikon Netherlands sta združila moči s fundacijo Sea First, da bi se lotili težave onesnaženja s plastiko na lokalnih plažah. Ekipa 44 Nikonovih zaposlenih – vključno s predsedniki družb Nikon Holdings Europe, Nikon Instruments Europe in Nikon Europe BV – se je odpravila na plažo, kjer so v treh urah zbrali 2000 kosov odpadkov. Fundacija Sea First je za svoje pomembno delo pri ohranjanju plaž prejela tudi donacijo. Ustanovitelj je imel govor o rastočih težavah onesnaževanja morja in načinih, kako lahko posamezniki pripomorejo k spremembi.

Zmanjšaj, uporabi znova, recikliraj – Madžarska

Nikon Hungary je podprl lokalne šolske programe, v katerih otroke učijo okoljske ozaveščenosti, in daroval sedem palet reciklažnega papirja. V ločeni pobudi so zbirali uporabne igrače in obleke, ki so jih tistim, ki potrebujejo pomoč, podarili ob božiču. Tako so zmanjšali odpadke in ranljivejšim skupinam zagotovili potrebno pomoč.

Dobrodelna organizacija po izboru zaposlenih – Združeno kraljestvo in nordijske države

Osebje Nikon v Združenem kraljestvu in nordijskih državah vsako leto izbere dobrodelno organizacijo, ki ji želijo pomagati. Od leta 2005, ko so s pobudo začeli v Združenem kraljestvu, so zbrali več kot 258.000 EUR. Podprte dobrodelne organizacije so vedno s področja zdravstvene oskrbe ter vključujejo hospice, zdravljenje raka ter raziskovanje Alzheimerjeve bolezni in duševnega zdravja. Čeprav se naši zaposleni osredotočajo na zbiranje donacij, njihov trud zagotavlja promocijo dobrodelnih organizacij in priložnosti za prostovoljstvo za zaposlene.

Light on Small (Luč na mlade) – Nizozemska

V skupnem projektu so tri naša podjetja iz Amsterdama – Nikon Holdings Europe, Nikon Europe BV in Nikon Instruments Europe BV – sodelovala v pobudi eko šol, ki jo od leta 2017 vodi Foundation for Environmental Education (FEE – Fundacija za okoljsko izobraževanje), kjer so ustanovili program »Light on Small« (Luč na mlade). Projekt s finančno podporo za razvoj in izobraževalne materiale ter donacijo Nikonovih mikroskopov in fotoaparatov otroke ozavešča o okoljskih težavah. Prednosti programa je bilo deležnih že več kot 300 otrok s petih šol.