SKRBITE ZA PLANET, UJEMITE JUTRIŠNJI DAN

Pomagamo vam videti svet. Vendar kakšnega si pa želite videti? Pri Nikonu se nenehno trudimo najti boljši način – z inovacijami, trajnostno produkcijo ali raznolikostjo ter vključitvijo delovne sile in načina komunikacije. Naša vizija je svet, v katerem trenutki in spomini, ki jih fotografirate, ne bodo pustili pečata samo v tem življenju, ampak tudi pri vseh prihodnjih generacijah.

Partnerstvo Nikon-NOOR

Brez naše podpore bi pomembne zgodbe ostale neslišane. Zato smo ponosni na dolgoletno partnersko sodelovanje s fotografsko agencijo in fundacijo NOOR. To je pionirski kolektiv dokumentarnih fotografov, ki poročajo v imenu ranljivih in izpostavljajo pomembne težave, ki so bile dolgo prezrte. Naši partnerji iz podjetja NOOR so Nikonovi ambasadorji, ki poročajo o zgodbah, o katerih je treba govoriti, in v akademiji Nikon-NOOR spodbujajo razvoj nove generacije fotoreporterjev.

Evropa – vsi smo del iste zgodbe

Po vsej Evropi pomagamo lokalnim okoljem in skupnostim. To dosežemo s sodelovanji, ki vključujejo sponzorstva, donacije in usposabljanje. Toda ne pomagajo samo naši podjetniški programi – svoje zaposlene spodbujamo, da si vzamejo čas in pomagajo očistiti državo ter jo narediti varnejšo in ekološko prijaznejšo. Ko delamo skupaj, postanemo močna sila spremembe.

Sveže rešitve za trajnostni svet

Trajnostnost poskušamo doseči na tri načine: z inovativnimi tehnologijami, ki bi rešile družbene izzive, z odzivanjem na okoljske težave z učinkovitejšo uporabo virov in nižjim ogljičnim odtisom ter z utrjevanjem svoje fundacije za korporativno družbeno odgovornost z ohranjanjem raznolike delovne sile in oskrbovalne verige z visokimi etičnimi standardi. Trajnostne rešitve nenehno iščemo na vseh področjih svojega poslovanja.