Z 7

od2.699,00 €

Vklj. DDV + brezplačna dostava

Zamisli, ki navdihujejo. Podobe, ki odmevajo.
nikon-image

Predstavitev izdelka Nikon Z 7

nikon-image

Night Light: Nikon Z 7 with Jamari Lior

nikon-image

Navdih v svetlobi. Bajonet Z.

nikon-image

Velik bajonet. Velik vpliv.

Velik premer bajoneta 55 mm omogoča, da fotoaparat serije Z ujame več svetlobe. Le 16 mm med bajonetom in slikovnim tipalom fotoaparata polnega formata poskrbi, da več te svetlobe doseže tipalo.

Nikkor Z Noct S Line BK

Navdih v svetlobi.

Od modrine v poltemi do izraznih senc. Zmogljiva optična zasnova Nikonovih objektivov z bajonetom Z skupaj s širokim bajonetom vam omogoča, da s svetlobo delate čudeže.

nikon-image

Neverjetne podrobnosti. Osupljivo ostrenje.

Tipalo CMOS polnega formata, ki ima 45,7 milijona slikovnih točk in osvetlitev od zadaj, z AF z zaznavanjem faze v goriščni ravnini zajame izjemno ostre slike.

nikon-image

Neverjetna hitrost

Bliskoviti slikovni procesor EXPEED 6 poskrbi za slike z malo šuma in osupljivim dinamičnim razponom tako pri visokih kot pri nizkih vrednostih ISO.

nikon-image

POLNI FORMAT. POPOLNA VIZIJA.

Bodite kos izzivu izjemno velikega števila slikovnih točk z neverjetno natančnostjo. Sledite intuiciji vse do roba.

nikon-image

Bodite ustvarjalni s širino

Ohranite ostrino z ultraširoko pokritostjo samodejnega ostrenja (AF) čez 90 % kadra. Skupaj z neverjetno zmogljivostjo ostrenja Nikonovih objektivov z bajonetom Z je celo motive ob robu kadra mogoče preprosto zaznati.

nikon-image

Prosto ostrenje

Sistem samodejnega ostrenja (AF) takoj zazna gibanje. Tudi najmanjšim ali hitrim motivom sledi z neverjetno natančnostjo pri vsaki svetlobi. Poleg tega lahko uporabite način AF na manjšem območju za brušenje najmanjših podrobnosti.

nikon-image

Znotraj svetlobe

Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več, je na voljo merjenje osvetlitve vse do –4 EV.

nikon-image

Ujemite ta izraz.

Pameten procesor AF z zaznavanjem obrazov zazna in ohrani obraze, tudi če motiv za kratek čas pogleda stran.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

STABILNOST

Petosno optično zmanjšanje tresljajev (VR) v fotoaparatu kompenzira tresenje fotoaparata v petih smereh. Fotografije ostanejo ostre. Videoposnetki so stabilni.

nikon-image

Akcija

Način Sport ponuja stabilno sliko v iskalu pri fotografiranju izjemno hitrega dogajanja ali pri premikanju. Med snemanjem videoposnetka petosni optični VR deluje skupaj z elektronskim VR za neverjetno stabilnost posnetkov.

nikon-image

Prednost petih stopenj

Držite korak z akcijo in svetlobo. Petosni optični VR v fotoaparatu omogoča fotografiranje s časom zaklopa, ki je za pet stopenj daljši kot sicer.²

nikon-image

Razkrijte vse

nikon-image

Očarljiva akcija

Posnemite videoposnetke 4K/UHD polnega formata pri 30p. Dosezite osupljivo počasno predvajanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD z bogatimi podrobnostmi do 120p. Med snemanjem videoposnetkov 4K ali videoposnetkov v polni ločljivosti HD zlahka posnamete fotografije.

nikon-image

Visoka ločljivost

Nadvzorčenje z 8K omogoča posnetke 4K s spektakularno prefinjenostjo in podrobnostmi. Hitri procesor EXPEED 6 zagotavlja osupljivo jasne slike, na katerih ni šuma, učinka moiré in lažnih barv.

nikon-image

Čudovit nadzor

Svetlobno močni Nikonovi objektivi z bajonetom Z omogočajo tiho samodejno ostrenje in čudovito mehko ozadje bokeh. Poleg tega si lahko pomagate s predogledom območja izostritve v fotoaparatu, ko ročno spreminjate izostritev v prizoru.

nikon-image

Stabilno gibanje

Hitrost AF in občutljivost sledenja AF je mogoče nastavljati med snemanjem videoposnetka. Neverjetna zmogljivost ostrenja Nikonovih objektivov z bajonetom Z zmanjša neželene učinke spreminjanja kota zajema pri ostrenju in pomika izostritve med uporabo zooma.

nikon-image

10-bitni N-Log

Ustvarite vzdušje. Snemajte pri visoki 10-bitni globini in pridobite 4-krat več informacij kot s standardnim 8-bitnim snemanjem, kar omogoča največjo kakovost slike za urejanje in barvno obdelavo. Aktivirajte View Assist, da prikažete standardno sliko s preprosto barvno kompenzacijo.

nikon-image

Izpis časovne kode

Ostanite uglašeni. Zabeležite časovno kodo v formatu z izpuščanjem okvirjev (DF) ali brez izpuščanja okvirjev (NDF) in jo izdajte prek 10-bitnega HDMI-ja. Z 7 je združljiv z odprtim protokolom Atomos: lahko sinhronizirate začetek/konec snemanja videoposnetkov HDMI prek zunanjega snemalnika. Ali prek fotoaparata.

nikon-image

Aktivna osvetlitev D–Lighting

Uravnotežite svetlobo. Aktivna osvetlitev D-Lighting v fotoaparatu uravnoteži svetle dele in sence v prizorih z visokim kontrastom. Popolna možnost za posnetke, ki morajo biti pripravljeni takoj po zaključku snemanja.

nikon-image

Oblika zapisa videa RAW

Montirajte in gradirajte posnetke z videoposnetki v obliki zapisa RAW iz tipala fotoaparata. Fotoaparat Nikon Z 7 omogoča izvoz 12-bitnega videotoka RAW v zunanji snemalnik, kot je Atomos Ninja V.³ ⁴ To funkcionalnost lahko aktivirate v Nikonovem servisnem centru.

nikon-image

ProRes RAW

Video se posname v obliki zapisa ProRes RAW.⁵ To je idealno za poteke dela HDR, saj zagotavlja največjo prilagodljivost pri gradaciji ter razširjene podrobnosti v svetlejših in temnejših predelih slike.

nikon-image

Robustno

Asferične steklene leče in zaščitni premazi preprečujejo, da bi notranji odboj, odsevi in umazanija omejevali vaš pogled. Izkoristite visoko vidljivost ponoči in jasne poglede pri močni svetlobi.

nikon-image

Ostro

Veliko, jasno elektronsko iskalo OLED poustvari naravne barve in je zlahka kos gibanju. Ostre, stabilne slike poskrbijo za priročno kompozicijo – tudi če se hitro premikate ali ste uporabili zoom za potrditev izostritve.

nikon-image

Raznoliko

Elektronsko iskalo lahko prikaže slike, kot bodo videti z uveljavljenimi nastavitvami – lahko pa uporabite naravno sliko, podobno tisti v optičnem iskalu. Ključne informacije o fotografiranju lahko prikažete za pomoč pri kompoziciji v obeh pogledih.

nikon-image

Raziščite

Vzdržljivo, a lahko ohišje iz magnezijeve zlitine in obsežna zaščita pred vremenskimi vplivi sta vstopnica, s katero ta fotoaparat pride kamor koli. Neverjetno natančen zaklop je bil preizkušen v 200.000 ciklih. Držalo je globoko, udobno in zanesljivo.

nikon-image

Eksperimentirajte

Poiščite kote na visokoločljivostnem nagibnem zaslonu na dotik. Med ogledovanjem slik preprosto podrsate levo in desno po visokoločljivostnem nagibnem zaslonu ter dvakrat tapnete del slike, da se ta del slike prikaže v 100-odstotni velikosti.

nikon-image

Ponavljajte

Ključni gumbi in kontrolniki so tam, kjer želite, zato vsak odziv hitro postane popolnoma naraven. Če ste vajeni delati s fotoaparatom D-SLR, se boste ob zgornji plošči z zaslonom LCD počutili domače.

En adapter. Neskončen navdih.

Fotografirajte z objektivi NIKKOR z bajonetom F in Nikonovim fotoaparatom serije Z. Adapter bajoneta FTZ vam omogoča uporabo objektivov z bajonetom F brez izgube kakovosti slike.

nikon-image
nikon-image

Pospešite potek dela s karticami CFexpress

Kartice CFexpress Type B podpirata fotoaparata Nikon Z 6 in Z 7⁶. Izkoristite bliskovito hitre čase vnovičnega zapisovanja in izjemno hiter prenos podatkov iz fotoaparata v računalnik. Na hitro opravite z velikimi datotekami.

nikon-image

Povezovanje s pametno napravo

Z vgrajenima funkcijama Wi-Fi® in Bluetooth® lahko hitro povežete fotoaparat in poljubno pametno napravo s funkcijo SnapBridge. Takoj delite slike JPEG. Na daljavo posnemite fotografije in videoposnetke.

nikon-image

Povežite fotoaparat z računalnikom

Brez težav brezžično prenesite slike JPEG in RAW v načinu postaje ali vstopne točke. Uporabite izbirni brezžični oddajnik WT-7A za žično/brezžično krajevno omrežje na velike razdalje.

nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image
nikon-image

Tehnični podatki

VrstaBrezzrcalni fotoaparat
Bajonet za objektivBajonet Nikon Z
Slikovno tipaloFX (polni format), CMOS, 35,9 mm x 23,9 mm
Skupno število slikovnih točk46,89 milijona
Sistem za odstranjevanje prahuReferenčni podatki funkcije odstranjevanja prahu s slike (potrebna je programska oprema Capture NX-D); čiščenje slikovnega tipala.
Efektivno število slikovnih točk45,7 milijona
Velikost slike (v slikovnih točkah)Območje slike FX (36 x 24), (L) 8256 x 5504 (45,4 milijona), (M) 6192 x 4128 (25,6 milijona), (S) 4128 x 2752 (11,4 milijona).
Območje slike DX (24 x 16): (L) 5408 x 3600 (19,5 milijona), (M) 4048 x 2696 (10,9 milijona), (S) 2704 x 1800 (4,9 milijona).
Območje slike 5 : 4 (30 x 24), (L) 6880 x 5504 (37,9 milijona), (M) 5152 x 4120 (21,2 milijona), (S) 3440 x 2752 (9,5 milijona).
Območje slike 1 : 1 (24 x 24), (L) 5504 x 5504 (30,3 milijona), (M) 4128 x 4128 (17,0 milijona), (S) 2752 x 2752 (7,6 milijona).
Območje slike 16 : 9 (36 x 20), (L) 8256 x 4640 (38,3 milijona), (M) 6192 x 3480 (21,5 milijona), (S) 4128 x 2320 (9,6 milijona).
Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetka z velikostjo okvirja 3840 x 2160: 3840 x 2160.
Fotografije, posnete med snemanjem videoposnetka z drugimi velikostmi okvirja: 1920 x 1080.
Shranjevanje – format datotekNEF (RAW): 12- ali 14-bitne (stisnjene brezizgubno, stisnjene ali nestisnjene); na voljo velike, srednje in majhne (srednje in majhne slike so posnete z 12-bitno globino in z brezizgubnim stiskanjem).
TIFF (RGB).
JPEG: JPEG: osnovni JPEG, združljiv s kakovostnim (približno 1 : 4), normalnim (približno 1 : 8) ali osnovnim (približno 1 : 16) stiskanjem; na voljo je stiskanje za optimalno kakovost.
NEF (RAW) + JPEG: ena fotografija, posneta v oblikah zapisa NEF (RAW) in JPEG.
Dodatne informacije

¹Veljavno 23. avgusta 2018
²Na podlagi standardov CIPA.
³V zunanjih predvajalnikih Atomos Ninja V bo morda treba posodobiti vdelano programsko opremo, da bodo združljivi z Nikonovim zapisom RAW za videoposnetke. Več informacij je na spletnem mestu družbe Atomos.
⁴Fotoaparat Z 7 pripravite za 12-bitni videoizhod v obliki zapisa RAW. Prenesite najnovejšo posodobitev vdelane programske opreme in nato fotoaparat odnesite v Nikonov servisni center, kjer vam bodo aktivirali obliko zapisa RAW. Za aktiviranju oblike zapisa RAW bo morda potrebno plačilo. Pozanimajte se v servisnem centru.
Najnovejšo vdelano programsko opremo prenesite tukaj
Servisni center Nikon poiščite tukaj
⁵ ProRes RAW je oblika zapisa videoposnetkov RAW, ki jo je leta 2018 razvilo podjetje Apple Inc.
⁶Kartice CFexpress Type B proizvajalcev Sony, ProGrade in Lexar niso podrte. Dodatne blagovne znamke bodo dodane v prihodnosti s posodobitvam vdelane programske opreme.

Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; družba Nikon in z njo povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.
Wi-Fi® in logotip Wi-Fi Certified sta zaščiteni blagovni znamki združenja Wi-Fi Alliance®.
Vse blagovne znamke Nikon so blagovne znamke družbe Nikon Corporation.


Koda izdelka
Z 7 – VOA012BE
Komplet Z 7 24-70 f/4 – VOA010K001
Komplet Z 7 FTZ – VOA010K002
Komplet Z 7 24-70 f/4 + 64 GB XQD – VOA010K006
Komplet Z 7 24-70 f/4 + FTZ + 64 GB XQD – VOA010K008