Z 6

24,5 milijona slikovnih točkISO 100–51.20012 POSNETKOV NA SEKUNDOVIDEOPOSNETKI 4K5 GHz WI-FI®

Če vas kaj navdušuje, se tega lotite. Če vas navdihuje, izkusite to.

nikon-image

Prvi vtisi o fotoaparatu Nikon Z 6 s fotografijo hrane in življenjskega sloga Dominique Cherry

Vaša vizija. Vaš glas.

Ponesite svoje zamisli na svetlo. Ko fotografirate s hitrim tipalom polnega formata, imate moč, da pustite svoj pečat.

nikon-image
nikon-image

Ostrina v vseh primerih

Tipalo CMOS polnega formata, ki ima 24,5 milijona slikovnih točk in osvetlitev od zadaj, z AF v goriščni ravnini zajame s podrobnostmi bogate, kot britev ostre slike.

nikon-image

Neverjetna hitrost

Bliskoviti slikovni procesor EXPEED 6 poskrbi za slike z malo šuma in osupljivim dinamičnim razponom tako pri visokih kot pri nizkih vrednostih ISO.

nikon-image

Velik bajonet. Velik vpliv.

Velik premer bajoneta 55 mm omogoča, da fotoaparat serije Z ujame več svetlobe. Le 16 mm med bajonetom in slikovnim tipalom fotoaparata polnega formata poskrbi, da več te svetlobe doseže tipalo.

Nikkor Z Noct S Line BK

Navdih v svetlobi

Od modrine v poltemi do izraznih senc. Zmogljiva optična zasnova Nikonovih objektivov z bajonetom Z vam skupaj z velikim bajonetom omogoča, da s svetlobo delate čudeže.

ISO 100–51.200. Navdih ostaja tudi, ko sonce zaide.

Od mestnih prizorov ob treh zjutraj do portretov v šibki svetlobi – svobodno lahko ujamete podrobnosti v temi.

nikon-image
nikon-image

En adapter. Neskončen navdih.

Ko je na fotoaparat Z 6 pritrjen adapter bajoneta FTZ, lahko uporabljate obstoječe objektive NIKKOR za bajonet F. Kakovost slike ostane nespremenjena. Poleg tega se pri objektivih brez funkcije VR izboljša ostrina po zaslugi funkcije VR, vgrajene v fotoaparat.

Več o tem
nikon-image

That look. That moment.

With Eye-Detection AF, your Nikon Z camera can lock onto your subject’s eye whether they’re alone or a face in a crowd. You select which eye to focus on via the multi-selector, and the camera maintains focus even if the eye is briefly obscured.
nikon-image

Bodite ustvarjalni s širino

Ohranite ostrino z ultraširoko pokritostjo samodejnega ostrenja (AF) čez 90 % kadra. Skupaj z neverjetno zmogljivostjo ostrenja Nikonovih objektivov z bajonetom Z je celo motive ob robu kadra mogoče preprosto zaznati. Pokončno fotografiranje pa je neverjetno natančno.

nikon-image

Prosto ostrenje

Sistem samodejnega ostrenja (AF) takoj zazna gibanje. Tudi najmanjšim ali hitrim motivom sledi z neverjetno natančnostjo pri vsaki svetlobi. Poleg tega lahko uporabite način AF na manjšem območju za brušenje najmanjših podrobnosti.

nikon-image

Znotraj svetlobe

Pri fotografiranju z objektivom, ki ima svetlobno moč f/2 ali več, je na voljo merjenje osvetlitve vse do –4 EV. Poiščite odtenek v senci. Osredotočite se na podrobnosti, tudi če je edina svetloba mesečina.

nikon-image

Zajemite izraz

Pameten procesor AF z zaznavanjem obrazov zazna in ohrani obraze. Ta pogled. Ta izraz. Imate ga – tudi če se oseba premika hitro.

Preprosto sledenje motivu

Včasih se hkrati dogaja veliko stvari. Zato je nujno, da lahko hitro preklapljate med premikajočimi se motivi v kadru. Ali pa da sledenje ostrenja osredotočite na natančno en motiv, ne da bi pozornost preusmerili drugi. Fotoaparat ali gumbe Fn na objektivu prilagodite tako, da boste lahko sledenje motivom v načinu AF s samodejno izbiro območja omogočili, kadar koli je potrebno, na način, ki deluje kot pri fotoaparatih D-SLR.

nikon-image

Najpomembnejši je pravi trenutek

Neprekinjeno fotografiranje z 12 posnetki na sekundo. Poiščite polne kadre lepote znotraj dogajanja.

nikon-image
nikon-image
nikon-image

Stabilnost

Petosno optično zmanjšanje tresljajev (VR) v fotoaparatu kompenzira tresenje fotoaparata v petih smereh. Fotografije ostanejo ostre. Videoposnetki so stabilni.

nikon-image

Akcija

Način Sport ponuja stabilno sliko v iskalu pri fotografiranju izjemno hitrega dogajanja ali pri premikanju. Med snemanjem videoposnetka petosni optični VR deluje skupaj z elektronskim VR za neverjetno stabilnost posnetkov.

nikon-image

Prednost petih stopenj

Petosni optični VR v fotoaparatu omogoča fotografiranje s časom zaklopa, ki je za pet stopenj daljši kot sicer.² Posnemite jasnejše fotografije, ko pojema dnevna svetloba, ali filmske prizore brez neželenih učinkov tresenja fotoaparata.

Če kaj lahko vidite – lahko to ujamete.

Prosto kadrirajte. Nikonovo napredno elektronsko iskalo s 3.686.000 pik ohranja neoviran pogled. Izjemno svetlo in ostro elektronsko iskalo ničesar ne izpusti iz kadra.

nikon-image

Robustno

Asferične steklene leče in zaščitni premazi preprečujejo, da bi notranji odboj, odsevi in umazanija omejevali vaš pogled. Vse boste videli jasno, ne glede na to, ali raziskujete noč ali fotografirate pri močni dnevni svetlobi.

nikon-image

Ostro

Veliko, jasno elektronsko iskalo OLED poustvari naravne barve in je zlahka kos gibanju. Ostre, stabilne slike poskrbijo za priročno kompozicijo – tudi če se hitro premikate ali ste uporabili zoom za potrditev izostritve.

nikon-image

Raznoliko

Elektronsko iskalo lahko prikaže slike, kot bodo videti z uveljavljenimi nastavitvami – lahko pa uporabite naravno sliko, podobno tisti v optičnem iskalu. Ključne informacije o fotografiranju lahko prikažete za pomoč pri kompoziciji v obeh pogledih.

nikon-image

Čista izraznost

nikon-image

Očarljiva akcija

Posnemite videoposnetke 4K/UHD polnega formata pri 30p. Dosezite osupljivo počasno predvajanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD z bogatimi podrobnostmi do 120p. Med snemanjem videoposnetkov 4K ali videoposnetkov v polni ločljivosti HD zlahka posnamete fotografije.

nikon-image

Visoka ločljivost

Nadvzorčenje z 6K omogoča posnetke 4K s spektakularno prefinjenostjo in podrobnostmi. Hitri procesor EXPEED 6 zagotavlja osupljivo jasne slike, na katerih ni šuma, učinka moiré in lažnih barv.

nikon-image

Čudovit nadzor

Svetlobno močni Nikonovi objektivi z bajonetom Z omogočajo tiho samodejno ostrenje in čudovito mehko ozadje bokeh. Poleg tega si lahko pomagate s predogledom območja izostritve v fotoaparatu, ko ročno spreminjate izostritev v prizoru.

nikon-image

Stabilno gibanje

Hitrost AF in občutljivost sledenja AF je mogoče nastavljati med snemanjem videoposnetka. Neverjetna zmogljivost ostrenja Nikonovih objektivov z bajonetom Z zmanjša neželene učinke spreminjanja kota zajema pri ostrenju in pomika izostritve med uporabo zooma.

nikon-image

10-bitni N-Log

Ustvarite vzdušje. Snemajte pri visoki 10-bitni globini in pridobite 4-krat več informacij kot s standardnim 8-bitnim snemanjem, kar omogoča največjo kakovost slike za urejanje in barvno obdelavo. Aktivirajte View Assist, da prikažete standardno sliko s preprosto barvno kompenzacijo.

nikon-image

Aktivna osvetlitev D–Lighting

Uravnotežite svetlobo. Aktivna osvetlitev D-Lighting v fotoaparatu uravnoteži svetle dele in sence v prizorih z visokim kontrastom. Popolna možnost za posnetke, ki morajo biti pripravljeni takoj po zaključku snemanja.

nikon-image

Izpis časovne kode

Ostanite uglašeni. Zabeležite časovno kodo v formatu z izpuščanjem okvirjev (DF) ali brez izpuščanja okvirjev (NDF) in jo izdajte prek 10-bitnega HDMI-ja. Z 6 je združljiv z odprtim protokolom Atomos: lahko sinhronizirate začetek/konec snemanja videoposnetkov HDMI prek zunanjega snemalnika. Ali prek fotoaparata.

nikon-image

Oblika zapisa ProRes RAW iz zapisa RAW fotoaparata

Zagotovite si največjo prilagodljivost pri snemanju videoposnetkov. Fotoaparat Nikon Z 6 omogoča izvoz 12-bitnega videotoka RAW v zunanji snemalnik, kot je Atomos Ninja V.³ ⁴ Videotok se posname v obliki zapisa ProRes RAW⁵, kar zagotavlja največjo prilagodljivost pri gradaciji ter razširjene podrobnosti v svetlejših in temnejših predelih slike. To funkcionalnost lahko aktivirate v Nikonovem servisnem centru.

nikon-image

Narejen za vzdržljivost

Vzdržljivo, a lahko ohišje iz magnezijeve zlitine in obsežna zaščita pred vremenskimi vplivi sta vstopnica, s katero ta fotoaparat pride kamor koli. Zmogljiv, neverjetno natančen zaklop je bil preizkušen v 200.000 ciklih.

nikon-image

Izdelan za nagibanje

Nagibni zaslon LCD omogoča upravljanje funkcij AF in sprožilca kar z dotikom. Zaslon visoke ločljivosti pa omogoča enostavno pregledovanje posnetkov pri vsaki svetlobi.

nikon-image

Narejen za oprijem

Globoko in zanesljivo držalo tega fotoaparata daje občutek, kot da je podaljšek roke. Ne boste ga želeli odložiti.

nikon-image

Ustvarjen za uporabo

Ključni gumbi in kontrolniki so točno tam, kjer želite, zato vsak odziv postane popolnoma naraven. Ni časa za nastavitev osvetlitve ali časa zaklopa? Zmeraj je na voljo samodejni način.

nikon-image

Pospešite potek dela s karticami CFexpress

Kartice CFexpress Type B podpirata fotoaparata Nikon Z 6 in Z 7⁶. Izkoristite bliskovito hitre čase vnovičnega zapisovanja in izjemno hiter prenos podatkov iz fotoaparata v računalnik. Na hitro opravite z velikimi datotekami.

nikon-image

Povezovanje s pametno napravo

Z vgrajenima funkcijama Wi-Fi® in Bluetooth® lahko hitro povežete fotoaparat in poljubno pametno napravo s funkcijo SnapBridge. Takoj delite slike JPEG. Na daljavo posnemite fotografije in videoposnetke.

nikon-image

Povežite fotoaparat z računalnikom

Brez težav brezžično prenesite slike JPEG in RAW v načinu postaje ali vstopne točke. Uporabite izbirni brezžični oddajnik WT-7A za žično/brezžično krajevno omrežje na velike razdalje.

nikon-image

Navdušujte druge

S fotoaparatom ustvarite navdušujoče pospešene intervalne videoposnetke 4K/UHD. V le nekaj sekundah se lahko podate po sicer več ur dolgem potovanju.

nikon-image

Odprite oči

Ustvarite živahne, jasne fotografije in videoposnetke med potovanjem skozi noč. Ne glede na to, ali snemate fotografije ali videoposnetke, ujamete lahko največ kot je mogoče podrobnosti pri najšibkejši svetlobi.

nikon-image

Brez napora

V fotoaparatu je na voljo 20 ustvarjalnih učinkov za fotografije in videoposnetke, čisto vsakega pa lahko spremenite po lastnem okusu in shranite za poznejšo uporabo.

Tehnični podatki

Dodatne informacije

¹Veljavno 23. avgusta 2018
²Na podlagi standardov CIPA.
³V zunanjih predvajalnikih Atomos Ninja V bo morda treba posodobiti vdelano programsko opremo, da bodo združljivi z Nikonovim zapisom RAW za videoposnetke. Več informacij je na spletnem mestu družbe Atomos.
⁴Fotoaparat Z 6 pripravite za 12-bitni videoizhod v obliki zapisa RAW. Prenesite najnovejšo posodobitev vdelane programske opreme in nato fotoaparat odnesite v Nikonov servisni center, kjer vam bodo aktivirali obliko zapisa RAW. Za aktiviranju oblike zapisa RAW bo morda potrebno plačilo. Pozanimajte se v servisnem centru.
Najnovejšo vdelano programsko opremo prenesite tukaj
Servisni center Nikon poiščite tukaj
⁵ ProRes RAW je oblika zapisa videoposnetkov RAW, ki jo je leta 2018 razvilo podjetje Apple Inc.
⁶Kartice CFexpress Type B proizvajalcev Sony, ProGrade in Lexar niso podrte. Dodatne blagovne znamke bodo dodane v prihodnosti s posodobitvam vdelane programske opreme.

Besedna znamka in logotipi Bluetooth® so zaščitene blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; družba Nikon in z njo povezana podjetja take znamke uporabljajo na podlagi licence.
Wi-Fi® in logotip Wi-Fi Certified sta zaščiteni blagovni znamki združenja Wi-Fi Alliance®.
Vse blagovne znamke Nikon so blagovne znamke družbe Nikon Corporation.


Koda izdelka
Z 6 – VOA020AE
Komplet Z 6 24-70 f/4 – VOA020K001